אנא עזרו לי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/10/2006 | 19:37 | מאת: אמא מתוסכלת

שלום, מה דעתכן על הוצאת תלמיד מכיתתו ע"י מורה חדשה לח"מ ובהנחיית המורה לח"מ הוותיקה ל"אבחון קצר" ללא אישור מההורים וללא ידיעת המנהלת וכאשר פניתי לקבל מידע מהמורה הותיקה שהיא הרכזת לחינוך המיוחד ולהסביר לה את החוק שהילד לא עבר ועדת שילוב ואין לה את הזכות להוציאו עם תלמידים אחרים לאבחון ללא ידיעת ההורים התחילה לדחוף האשמות לגבי, ולצעוק עליי כאילו שאני אפריע לה להמשך התפקוד בתחום ובחינוך המיוחד המנהלת שהייתה נוכחת הצטערה על מה שקרה אך עדיין לא קיבלתי שום הצטערות\ התנצלות משתי המורות על מה שקרה לא בע"פ ולא בכתב למרות שהנהלת של מתי"א הצטערה על זה ואמרה שהיא תברר את העניין ושהמורות יבקשו סליחה על העוול שנגרם לילד ( הילדים), אך הן עדיין ממשיכות להתקשר ולצעוק כאילו שאני והבן שלי הם האשמים והם הקורבנות במה שהיה. אני חושבת לפנות להגיש תלונה אך עדיין אני מתלבטת ורוצה ייעוץ בנושא. תודה מראש על התמיכה ענו בהקדם האפשרי

08/10/2006 | 20:34 | מאת: אור-לי מרדר

שלום לך, ניתן לחוש מהודעתך את התסכול והכעס שלך. כאם לילד הנזקק לחינוך מיוחד את בודאי חווה קשיים רבים בנוסף לקושי האובייקטיבי של הילד. אני מניחה שלא קל להזדקק לעזרה באופן קבוע. הטיפול בילד הלומד בחינוך מיוחד מתחלק בין גורמים שונים: ההורים, המורה, מטפלים פארא-רפואיים... זה יכול לעורר תחושה שהטיפול בילד קצת יוצא משליטתך, וזה קשה. יתכן שמקשה גם התחלופה של הגורמים המטפלים בילד. קשה לבנות אמון בכל פעם מחדש ולהאמין שאנשי צוות ביה"ס רוצים עבור ילדך את הטוב ביותר, גם אם הם טועים לפעמים. טוב שאת מודעת לזכויות שלך כאם לילד הלומד בחינוך המיוחד ושפנית לבירור העניין. באשר להגשת תלונה - כמובן שההחלטה בידייך. מובן שאת כועסת ורוצה להשיב את הסדר על כנו. לצד זה, כדאי לחשוב מה בסופו של דבר ישרת בצורה הטובה ביותר את הטיפול בילדך. כל טוב לך, אור-לי

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות