התנהגות ללא ריסון

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/10/2006 | 20:04 | מאת: ארז

שלום, בני בן ה-4 מתנהג בזמן האחרון בצורה בלתי נסבלת לא מקשיב לאף אחד גם לא לי [אבא]שעוד איכשהו ספר אותי בעבר יש לציין שיש לו אחות חדשה 10 חודשים שהוא משתדל להציק לה [למרות שמבחינתו זה משחק]הוא יורק מקלל אין לו סבלנות למשחקי לגו ו'כו מתעצבן שלא הולך לו משהו ולא נרתע משום דבר יש לציין שהוא ילד מאוד פיקח וחכם אפילו יותר מגילו מה עושים?

09/10/2006 | 15:21 | מאת: אור-לי מרדר

ארז שלום, כפי שמור ציינה בהודעה בתחילת עמוד זה, אני חוברת אליה לניהול משותף של הפורום, ואני מקווה שזה בסדר מצדך שאשיב אני על שאלתך. מקריאת הודעתך אני חשה שחסרה לי הרבה אינפורמציה להבנת הבעיה. ממתי החלה התנהגותו חסרת הריסון של בנך? האם הדבר התרחש סביב ארוע מסויים? ציינת שנולדה לילד אחות לפני עשרה חודשים. האם יש סמיכות בין האירועים? לא מפתיע שילד שנולד/ה לו אח/ות חש מאויים וחרד למקומו ולאהבתם של הוריו אותו. אם הקשיים אכן קשורים לנושא זה (וזה סביר להניח כך), חשוב להבהיר לילד עד כמה מקומו שמור ומובטח בלב ההורים. חשוב לייחד לו זמן פרטי, רק עבורו, לפעילות מהנה אתך, עם בת זוגך, עם שניכם... לצד כל זאת, אני קוראת שאתה כותב "לא מקשיב לאף אחד, גם לא לי [אבא] שעוד איכשהו ספר אותי". מכאן אולי משתמע שאת אמא הוא בכלל "לא סופר" וכעת המצב מקצין וחל גם עליך. האם כך הדבר? האם המצב השתנה עם לידת אחותו? האם מתישהו "ספר" אתכם? מה השתנה? נסה למקד את הבעיה ונשתדל לסייע. בברכה, אור-לי

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות