מחשבות אימה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/10/2006 | 08:56 | מאת: המופתעת-דחוף תשובה !!!

ילדי בן 7 השנה החל ללמוד בכיתה א' .הוא מסיים את לימודיו כשעתיים לפני שאני מגיעה מהעבודה ולכן פעמיים בשבוע הוא נמצא שעה אצל מטפלת ואז מחזיר את אחיו מהגן ומחכים לי כרבע שעה ו-3 פעמים בשבוע משגיח עליו נער כבן 15 .ילדי מאוד אוהב את הנער שמשגיח עליו הם משחקים יחד משחקי מחשב לגו יוצאים יחד לחצר בקיצור הרמוניה מושלמת .בחנתי כמה פעמים את תחושותיו של ילדי אל הנער ע"י כך שניסיתי להציע תחליפים אך הילד בפירוש מאוד אוהב את הנער ומעדיף אותו אפילו על פני סבתו.למרות כל הסיפור המקדים אתמול הילד סיפר לי על מחשבה מסוימת שעלתה במוחו שמואד זעזעה אותי ולא נתנה לי מנוח עד עתה.הילד סיפר כי הנער בישר לו כי יש לו הפתעה עבורו ואז ניגש להביא אותה מביתו(הוא גר דלת מולנו בבנין הדירות) כשהוא שב הוא הביא לילדי שני "פוגים" של ספיידרמן (חפץ מאוד ערכי כרגע בעולם הילדים) .הילד מאוד התלהב אך סיפר לי כי כאשר הנער ניגש להביא את המתנה הוא חשש כי כשישוב הוא יביא איתו קבוצת נערים שיכו אותו יחד כולם!!!!!! אני מאוד מזועזעת מהמחשבה הנ"ל שעלתה בראשו ניסיתי לשאול אותו אם הוא היה בסיטואציה דומה בעבר וגם הוספתי כי אם קרו דברים מעולם אני אטפל בזה גם אם זה כרוך בהפסד ימי עבודה ואני אדאג לטפל בזה אך היהלד אמר כי לא קרו לו דברים כאלה או דומים להם לכן אינני מבינה כלל למה עלתה מחשבה כזו בראשו אנא עיזרי לי להבין או לנסות לאבחן מאיזה מקום זה הגיע כי לדעתי זה לא עניין של מה בכך.

08/10/2006 | 15:04 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, כמובן שדרך פורום אני לא יכולה לדעת האם יש בזה משהו או שזה חלק מדמיון,מסרט שראה ממקרה ששמע עליו וכו'. באפן כללי,כשילד אומר משהו שמדאיג אותנו או מתנהג בצורה מדאיגה,אך שולל בעיה,ההמלצה היא להיות עירני ולראות האם ישנם עוד ממצאים מעוררי שאלה/מדאיגים במשך הזמן. עם זאת,חשוב לא להבהיל את הילד,לא לתחקר,לא לתת לו הרגשה שמתעסקים בעניין יותר מדי. הערנות אמורה להיות של ההורה עם עצמו ולא לשתף בזה את הילד. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות