מה את חושבת?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/09/2006 | 00:08 | מאת: חנה

היי מור, את חושבת שילד צריך להקשיב להוריו ולא לעשות דברים מוטעים מתוך כבוד או מתוך פחד. כלומר את חושבת שצריכה להיות איזה יראה מסוימת שהורה צריך ליצור אצל ילד או ליצור כבוד הדדי. כי חברה טובה שלי אמרה דבר שהוא אולי נכון שבאיזשהו שלב ילד כבר לא מתייחס להורים שלו כבעלי סמכות ולכן צריך ליצור יראה מסויימת ולא לפתור את כל הדברים בשיחה והסברים. מה את חושבת? אני יסביר לך מה הבעיה:לי יש ילד ולחברה שלי יש ילדה בני 3 .אני יותר מדברת עם בני מסבירה לו כל דבר והוא ממש לא מפחד ממני הוא מאוד מכבד אותי .מאוד חורה לו כשאני אומרת לו שאני כועסת עליו,לעומת זאת חברתי טוענת שאני עושה טעות שאני מאוד מכילה ואני צריכה ליצור אצלו פחד וסמכות כי היא יוצרת עם ביתה גם שיחה אבל במקרים חריגים היא יצרה יראה מסוימת. היא קצת ערערה את ביטחוני בטענה שבאיזשהו שלב בחיים הילד הופך למתבגר ואז הוא כבר בכלל לא מכבד את הוריו ולכן היראה נשארת כי ילד תמיד יפחד מהלא נודע. אני ממש בחששות שמא אני לא מחנכת את בני נכון אנא כווני אותי קצת....

04/10/2006 | 00:31 | מאת: מור וכסמן

הי חנה, אני חייבת להגיד שהעלת חיוך גדול אצלי והשאלה שלך מאד העסיקה אותי ביומיים האחרונים. נהניתי לעסוק בה גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה אישית. אז קודם כל, תודה :). היו לי כמה תשובות. יותר נכון,אותה תשובה בניסוחים שונים. אני אנסה לארגן מזה משהו ברור. 1. אם הגישה והדרך שלך עובדת,מדוע לשנות ? . זה נשמע מצחיק וקצת רדוד,אבל אני באמת מאמינה בזה שכל עוד כולם מרוצים והדברים מתבצעים והמטרות מושגות,למה לשנות ? 2. בגדול,אני מאד מסכימה עם הגישה שלך. אבל... אני חושבת שבכל קשר הורה ילד יש מדי פעם "מעידות" נורמליות,שבהן על ההורה להיות קצת יותר סמכותי ממה שהוא היה אתמול או יהיה מחר. אבל,הדגש בעיני הוא על סמכות ! ולאאא על יראה. אבל בגלל שהמעידה הזו תגיע פעם אחת בגיל חמש ושלש פעמים בגיל 9 ושבע פעמים בגיל 13,אני צריכה לפתח מהיום יראה ? נו,טוב... 3. בעיני הורה אמור להוות סמכות,ואת זה לא משיגים ע"י יראה. 4. יראה מאד קרובה לכוחניות. טיבה של כוחניות היא שפעם אתה למעלה ופעם אתה למטה. ילד שגדל ביחסים שיש בהם יראה,לומד לחקות את זה ודווקא באותו הגיל שעליו מדברת חברתך - גיל ההתבגרות,שם בדר"כ אנחנו רואים הורים שהשתמשו בכוחניות כזו או אחרת,בעבר,נמצאים בצד ש"למטה" והילד למעלה. אני חושבת שהכיוון שלי די ברור. אני מוסיפה גם מאמר על סמכות הורית. אבל... אם יש עוד התחבטויות בנושא (או התחבטויות מאתגרות אחרות :)),בכיף. http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&article=108 דרך אגב,הלכתי לחפש איזשהו מאמר מעניין בנושא כדי להפנות אותך לשם ומשום מה הייתי בטוחה שהוא נמצא בארגז למעלה, צמוד לתקרה,ובשעה מאוחרת זו התהפך לי ארגז על הראש ונראה שדפקתי בדרך את הכתף... וכמובן שאת המאמר לא מצאתי. בכל מקרה אם אני לא אענה כאן כמה ימים ויחפשו את מי להאשים,אני אוכל לטעון שהכל בגללך... אני פצועה בגלל השאלה שלך :). מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות