השלכות על הילדה עקב "גירושים" מלידה ביני לבין האמא

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

28/09/2006 | 19:11 | מאת: ארז

שלום אני הייתי בקשר לא ארוך עם מישהי כתוצאה מכך נולדה לנו ילדה(לא בכוונה) וכעת היא בת 3 . אנחנו מתפקדים כהורים "גרושים" (לא התחתנו מעולם) בתום הלידה נפרדנו וכעת שנינו בני 24 .היא לומדת וגם אני באונברסיטה ומגדלים את הילדה בעזרת ההורים שלנו. גם אני וגם האמא חיים אצל הסבא וסבתא של הילדה. כל השבוע הילדה אצל האמא, ובסופ"ש הילדה אצלי. הילדה נראית מאושרת ,שמחה , בריאה נפשית וגופנית , משכילה וחברותית. ככה המצב מאז שהילדה נולדה . מהן ההשלכות הפסיכולוגיות שיהיו על הילדה כתוצאה מהמצב ? מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב ? האם עליי להתחתן עם האמא אפילו שאנו רבים כל הזמן ? ככל שאני קורא יותר בנושא אני מבין שלילדה יהיו רק צרות נפשיות מהמצב ואין מוצא אחר מאשר לחיות עם האמא והילדה ביחד, ולא כהורים פרודים . האם ההשלכות הפסיכולוגיות שיהיו על הילדה בעתיד הקרוב והרחוק יהיו כמו להורים שהתגרשו נניח,כשהילדה הייתה בת 4 או 5 , או שמא זה יהיה גרוע יותר או טוב יותר .? כי הילדה באה לעולם במצב כזה , היא לא יודעת מה היא מפסידה , בערך כמו עיוור מלידה (דוגמא קצת מוגזמת אבל הבנת את כוונתי ?) האם זה אומר שהיא תחשוש להתחתן בעתיד ?

03/10/2006 | 23:52 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, כשנגשים לגדל ילד מאד חשוב להבין כלל אחד מאד מאד בסיסי - זה לא מתמטיקה ואין כאן משוואות... הלוואי שהיתה לי משוואה שהנעלם הראשון הוא הורים בנפרד,הנעלם השני,ילדה בת 3 ותשובה לזה. אף אחד לא יכול לדעת מה יהיו בדיוק ההשלכות על ילד שהוריו חיים בנפרד. זה תלוי במע' היחסים בין ההורים,בכבוד שהם רוחשים אחד לשני,במקום שהילד תופס במע' הזו,במידת הבגרות והבנת ההורים את צרכי הילד וכו'. לכן,אתה בטח מבין שהשאלות - מה תהיינה ההשלכות ? פחד מחתונה,גרוע או טוב יותר וכו' הן ממש לא רלבנטיות. מה שכן,לגבי החתונה - אני רק יכולה להגיד שבלשון המעטה,אני לא ממש מתלהבת מהאופציה ע"פ מה שאתה מתאר. דרך אגב,אף אחד לא הוכיח שמע' יחסים זוועתית בין הורים שחיים באותו הבית (או נשואים) משפיעה טוב יותר על ילד מאשר מע' יחסים של הורים החיים נפרד ומע' היחסים בינהם ברורה,נעימה,בנויה על שת"פ וכבוד הדדי. מה שכן,עצה מכל הלב שתעזור גם לכם ההורים וגם לילדה,מאד (ועלולה לחסוך לכם בכי בגיל מאוחר יותר ) - גשו ליעוץ עוד היום !. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות