אסיפת חפצים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/01/2005 | 11:25 | מאת: לי

ביתי בת שנתיים ושמונה, יש לה מנהג כזה לאסוף כל מיני דברים כל פעם היא "נדבקת" למשהו אחר שקית תה, שמפו, משחת שיניים היא לוקחת את החפץ ומחזיקה אותו ביד כמה ימים ואפילו ישנה איתו, זה מתחיל לשגע אותי האם זה נורמלי? היא נהיית ממש אובססיבית בנושא, חוץ מזה היא ילדה מקסימה, ומפותחת לגילה

30/01/2005 | 18:43 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, השאלה היא לא אם זה נורמלי או לא,אלא אם נוח לך שזה ימשך או את חושבת שהגיע הזמן להפסיק את זה. מה שאני מציעה לעשות,לקבוע איזשהו "אובייקט מעבר" (למרבית הילדים יש את הדובי,שמיכה,סמרטוטי...) שמוסכם עליכן וכל פעם שהיא "נדבקת" לחפץ לקחת ולהגיד באסרטיביות שאת זה אנחנו משאירים פה אבל את... (חפץ המעבר) את יכולה לקחת. שוב,כמו בכל גמילה מהרגל גם פה צריך עקביות ונחרצות. מקווה שעזרתי, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות