הגננת לוחצת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

25/09/2006 | 20:20 | מאת: ענבר

שלום רב אני אמא לילדה בת 5 אשר אני צריכה התייעצות לגביה ,הילדה נמצאת כרגע בגן חובה ומהיום הראדון בגן החלו ללמוד בגן מספרם ואותיות אשר הילדה שולטת על כל החומר הילדה אוהבת מאוד לצייר ליצור לעבוד עם הדבקות לגזור וללמוד דברים חדשים הבעיה היא שהיא מגיעה לגן ב- 8 בבוקר עד 13:20 שהיא הולכת הביתה היא לא מדברת לא משתתפת ומראה סימנים שלא יודעת כלום הגננת טוענת כי אם לא תדבר ותשתתף לא תעלה לכיתה א' והיא צריכה טיפול פסיכולוגי אין לי בעיה לקחת את הילדה הבעיה היא שהילדה מגיעה הביתה היא מדברת ללא סוף מספרת על כל מה שלימדו בגן ומבצעת לבד את כל השיעורים ודפי העבודה ללא כל עזרה שנתנו לה בגן ואני פשוט לא יודעת מה לעשות אני מאוד מוטרדת מה לעשות עם הילדה . אבקש את עזרתכם בנושא תודה ענבר

28/09/2006 | 15:04 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, לא הבנתי האם מדובר במקרה שבו הילדה בכלל לא מוציאה מילה מהפה (לא עם חברים ולא עם הגננת) במשך השהות בגן,או שלא משתתפת הרבה. יש הבדל גדול בין השניים. בכל מקרה,מה לעשות : 1. להרגיע קצת את הגננת. עוד לא עבר אפילו חודש מתחילת השנה ואין שום סיבה לקפוץ למסקנות ובטח ובטח לא לאיומים שבמקרה הטוב אפשר לקרא להם לא אחראיים. 2. לפנות (או דרך הגננת או באפן עצמאי דרך השירות הפסיכולוגי בעירכם) לפסיכולוג המלווה את הגן (לכל גן עיריה יש פס' מלווה) ולבקש את חוות דעתו ועזרתו. 3. לקחת דברים בפרופורציה ובלי פניקה ולזכור שלפעמים צריך לשים גבולות לא רק לילדים אלא גם למי שסובב אותם. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות