שאלה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/09/2006 | 22:24 | מאת: מירב

שלום יש לי שני בנים האחד בן שנתיים וחודש והשני בן עשרה חודשים , הבנים משתוללים יחד ולעיתים מאוד קרובות הבן הגדול נוהג להציק לקטן ואף לתת לו מכות בראש או לדחוף אותו , עד עכשיו הגישה שלי היתה להזהיר אותו באופן מילולי לעומת זאת בעלי מתנהג יותר בקשיחות וכל פעם שהוא דוחף את הקטן או נותן לו מכות בראש אז בעלי מבצע בו בדיוק את אותו הדבר, לפעמים בחוזקה מרובה ולפעמיים אפילו נותן לו סטירה . שאלתי : איך להתמודד במצב כזה ומה צריך לעשות ? בתודה מירב

28/09/2006 | 14:57 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, אחד הדברים החשובים ביותר,הוא לנסות ולהתאים (תוך פשרות כמובן) את הגישה והתגובה של אבא ואמא. כשהגישות והתגובות כ"כ שונות,יש לילדים טווח תמרון גדול וקשה לי להאמין שההתנהגות אותה רוצים להפסיק,תפסק. לכן,שבו והגיעו לשת"פ בנושא הזה. ברגע שהגעתם לזה,היו עקביים ונחרצים. את שואלת מה לעשות - אני הייתי בוחרת את האמצע בין שתי הגישות שלכם. דרך אגב,יתכן שכדאי לקרא את החלק - הצבת גבולות ב"שאלות ותשובות" משמאל. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות