מעדיף את החטיפים והממתקים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/09/2006 | 10:25 | מאת: נעמה

היי, בני בן 4 ולא כל כך אוהב לאכול, מעדיף את החטיפים והממתקים. אנחנו מגבילים אותו באכילת ממתקים רק בתום הארוחה ואנחנו לא מרשים השכם בבוקר לאכול ממתקים. עדיין הוא מסרב לאכול ומצליח למצוא תחבולות לעקוף את העניין ולקבל את הממתק הנכסף, הוא מבקש שנכין לו סנדוויץ' ולאחר שני ביסים טוען שזה לא טעים לו, ומדובר באוכל מוכר שאנחנו יודעים שהוא אוהב לאכול, לא בדבר מה חדש. הוא עושה מן פרצוף מתחנן כזה ואומר בלחש::"זה לא טעים לי".. ואז.. אנחנו מציעים משהו חלופי שגם אותו הוא לא ממש אוכל, שניים שלושה ביסים, ושוב אותם סיפורים..ואז....אנחנו נכנעים, כי כבר מאוחר ואנחנו עייפים ולפעמים אנחנו נותנים את הממתק ולפעמים לא נותנים. נמאס לי מכל הסצנה הזאת של "אתה לא רוצה אז אל תאכל, לא צריך, אבל אין ממתק" ואז מתחילים הפרצופים הכועסים-"זה לא הוגן" ויש דמעות בעיניים והוא ברוגז. יש הרבה עניין סביב נושא האוכל-"אם לא תאכל לא תגדל" או "איך יהיה לך כוח אם לא תאכל"? כל מיני משפטים שאני באופן אישי לא מרגישה איתם בנוח והם נשמעים לי אפילו מטופשים במידה מסויימת וגם באים ממקום קצת של איום-"אם לא..אז.." בן זוגי, לעומת זאת די מוכן ללכת רחוק עם נושא האוכל ואני לא כל כך אוהבת את זה. בקיצור, מה עושים? קראתי בעיון רב את כל מה שקשור בנושא האוכל בפורום אך עדיין אשמח לתגבותך. שנה טובה ותודה.

28/09/2006 | 14:39 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, אני מוסיפה לינק לשאלה דומה שנשאלה בעבר. אם ישארו שאלות אחרי כן,אשמח לענות http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xPG-49,xFT-12584,xFP-12573,m-Doctors,a-Forums.html בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות