אלימות!!

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/09/2006 | 13:12 | מאת: niso

אני בת 21- בחורה מאוד שקטה ורגועה, אינני מתעצבנת בקלות, והעיקר שאני נגד האלימות [פיזית, מילולית..]. אחותי הקטנה, בת 14. בתקופה האחרונה, אחותי הקטנה, התחילה להתנהג בצורה אלימה.לדוגמא- אם מישהו עיצבן אותה,- מתחילה לצעוק,לסגור את הדלת בכוח, ואפילו להכות. [וכן, היה לה את האומץ להכות אותי] אצלנו במשפחה אין אלימות וגם לא חונכנו להיות אלימים, ואני מנסה להבין את סיבות ההתנהגות שלה, אך אינני מצליחה, אני משערת - אם זה בגלל לחץ - של המלחמה שעברנו [חוותה חוויה מאוד קשה, טיל נפל בשכונה שלנו, וראתה את הכל] -אם זה בגלל הגיל "תקופת ההתבגרות" ... -ואולי הכתה אותי, כי היא יודעת שאין סיכוי שאשתמש בכוח נגדה. [ אני גם מאוד חלשה מבחינה פיזית]. ניסיתי לפתור בעיה זו, בהתחלה הפסקתי לדבר איתה "למשך יום שלם" אך זה לא הזיז לה. וחזרנו לאותו מעגל, ושוב, לא דיברתי איתה למשך כמה ימים, אך כנראה שז לא מזיז לה. היום אני מסבירה לה שהתנהגותה מאוד אלימה, וזה לא בסדר, ואפילו אמרתי לה, שאני מתכוונת לגשת ליועצת של בה"ס, אך היא השיבה: "תלכי, אז מה, לא איכפת לי!!" אז אני מבקשת את עצתך. כיצד אפשר לשנות את ההתנהגות? ואיך אפשר למצוא את הסיבות להתנהגותה. תודה.

28/09/2006 | 09:11 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, בדר,כ כשרואים שינוי התנהגותי כמו שאת מתארת נהוג לשייך את זה לקושי רגשי. כמובן,שמכאן אני לא יכולה לדעת מה מקור הקושי הרגשי,אבל כדאי לברר זאת ע"י איש מקצוע. אין טעם להשתמש בפניה לאיש מקצוע כלשהו,כאיום אלא באמת מתוך כוונה לקבל עזרה עבור אחותך שיתכן שמתמודדת עם דברים שלא קלים עבורה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות