שינוי קיצוני בהתנהגות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/09/2006 | 20:54 | מאת: שלומי

שלום, אחייניתי, בת השנה ושלושה חודשים, שבילתה, עד לפני כחודשיים, את ימיה עם אמא (אחותי), נכנסה לגן בתחילת חודש ספטמבר. מהרגע בו נכנסה לגן, חל שינוי קיצוני בהתנהגותה הבא לידי ביטוי בצורך שלה להיות "צמודה" אל אמא כל הזמן לכל מקום שהיא הולכת אליו. בנוסף, יחסה אל יתר בני משפחתי (הסבא, הסבתא והדודה שלה), כשהיא באה לביתנו לביקור, ואף אל אביה, השתנה אף הוא והיא הרבה פחות חברותית כלפינו מבעבר. אני רוצה לציין שהיא בת בכורה ולבד מאחותה החורגת, מנישואיו הקודמים של אביה, שמבקרת פעם בשבועיים בבית, אין לה אחים עדיין. אני מודאג מאד מהשינוי שחל בה ומההשלכות העתידיות העשויות להיות כתוצאה מכך. אודה מאד על התייחסותכם לפנייתי זו, שלומי

28/09/2006 | 09:08 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, ישנה תקופת הסתגלות שבה זה הגיוני שנראה התנהגות כזו. אם מדובר במס' שבועות (מכיוון שיש חגים וחופשות,זה יכול להתארך קצת) ,אין מקום לדאגה. במקרה כזה,פשוט לשדר לה קבלה,נינוחות ולתת לה את הזמן שלה. במקרה שישנה החמרה או התמשכות מעבר למס' שבועות כדאי לבדוק קצת יותר לעומק איך היא בגן (ע"י קבלת דיווח מהגננת,ביקורי פתע גן,שהיה מדי פעם בגן וכו'). בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות