שאלות על המוות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/09/2006 | 11:31 | מאת: אלנה

שלום שלולם ושנה טובה. אתמול הייתי אצל חברה שלי ויש לה 2 בנים תאומים בני 5 חמודים מאוד. אחד מהם ניגש לאימא שלו והתחיל לשאול בן כמה הוא יהיה בשנה הבאה.ואחר כך? ואחר כך? כך לאט לאט הגיעו לגיל 120. ומה אחר כך- מתים? הוא שאל. היות והיא לא הייתה מוכנה לשיחה שכזו היא ענתה לו בחיוב. הילד פרץ בבכי ובצרחות שהוא לא רוצה למות,לא רוצה שאימא שלו תמות וכו'.איך שהוא ביא הרגיעה אותו. השאלה שלי (היות ואני עצמי אמא לילד בן 3 כמעט ואצלי זה עוד בעתיד) אני שואלת אתכם: מה אומרים ומה עונים לשאלות כאלה? אני לא רוצה לשקר ולהגיד שנחייה לנצח אבל גם לא רוצה ליצור לילד טראומה. בבקשה תעזרו לי ותתנו עצה לחברה שלי איך לתקן את המצב ולשוב ולדבר עם הילד ולהסביר לו דברים. תודה רבה למשיבים ושנה טובה ומתוקה שתהייה לכולנו.

28/09/2006 | 09:00 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני מוסיפה לינק לשאלה דומה שנשאלה בעבר,אם ישארו שאלות,אני כאן. http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xPG-49,xFT-15289,xFP-15400,m-Doctors,a-Forums.html בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות