ילדה בת 10 שמסרבת להסתפר

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

17/09/2006 | 14:49 | מאת: אלמונית

ישל י 3 ילדים. שניים קטנים ובת בת 10. בתי בת ה 10 מסרבת להסתפר. ראשה מלא קשרים, רייח לא נעים וכנראה גם כינים. הסיפור נמשך כבר כחצי שנה. ניסיתי להסביר בצורה הגיונית. כשלא הצליח כעסתי והענשתי. גם זה לא הצליח ואז שוב ניסיתי בטוב. הנושא מאד מפריע לי ונראה לי שגם לה מפריע אבל אין לה את האומץ לשנות. אני די חסרת אונים והייתי רוצה לדעת איך לצאת מהמצב הזה. ביום יום היא ילדה טובה וחברותית למרות שלאחרונה פחות יוזמת קשר עם חברות. אך אם פונים אליה נהנת בשמחה. יש לי הרגשה שגרמתי לה חוסר נוחות. מספיק כדי לערער לה את הבטחון אבל לא מספיק כדי לגרום לה לוותר ולהסתפר. האם אני צריכה לוותר ולתת לה ללכת איך שהיא רוצה? למרות שהדבר פוגע בה? אני פוחדת מדחיה חברתית ורוצה לעזור לה אך היא מסרבת.

28/09/2006 | 08:54 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, נתחיל מזה שגם אם לא מסתפרים,עדיין אפשר לשמור על ראש נקי וללא כינים. תספורת זה דבר אחד וכינים זה דבר אחר. את מתארת כבר מצב שהוא פגיעה בבריאות של הילדה. לגבי תספורת אפשר לנהל מו"מ,לגבי פגיעה בבריאות,לדעתי אין מו"מ. אני מאמינה שעם כל הכבוד לילדים ועם הרבה חופש שאני דוגלת בו,יש מקרים שבהם ההורה אמור להפעיל את סמכותו. אני מוסיפה מאמר מעניין בנושא. http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&article=108 בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות