התעוררויות מרובות בלילה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

17/09/2006 | 08:09 | מאת: יעל

בקר טוב אני משמשת כאן כמתווכת. לחברתי הגרה בניו יורק 3 ילדים: 7.6, 3.9, 1.6. הילד האמצעי מתעורר בכל לילה מס' פעמים, תמיד בבכי ונרדם שוב לאחר שהוא והוריו כבר מותשים. כמו כן בכל יום כשהוא חוזר מהגן ,עד שמגיעה שעת ההשכבה הוא שואל"עכשו ערב? אני לא רוצה לישון" חברתי שואלת האם לתת לילד לישון במיטת הוריו עד שירגע. היא יודעת שזה נגד "חוקי" הפסיכולוגיה והתלבטותה היא כדי שהילד וההורים ישנו טוב. עלי להוסיף שהיו מס' שינויים בתקופה קצרה. המשפחה באה לביקור בארץ לחודש, אחרי כן הם עברו דירה וגן. אשמח לקבל תשובה ולהעבירה הלאה תודה יעל

28/09/2006 | 08:19 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, כל משפ' מחליטה מה טוב עבורה,מהם הגבולות והחוקים שלה וכו'. לכן,אני לא יכולה להגיד כן/לא מוחלט לגבי שינה במיטת ההורים. אני כן יכולה להגיד שצריך לקחת בחשבון שיתכן מאד שזה יהפוך להרגל ואז יהיה קשה להגמל מההרגל. כדאי לנסות למצא דרך שמצד אחד אמפטית לקשייו של הילד,ומצד שני שומרת על הגבולות הנהוגים בבית. אני לא יודעת כמה זמן נמשכת התופעה אבל יתכן שכדאי לבדוק בכיוון של הפרעת שינה ולשלול גם צד פיזי. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות