בעיות שינה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

14/09/2006 | 09:11 | מאת: מור

בני בן 6 חודשים ילד ראשון. עד לפני כחודש היה ישן לילה מלא. בחודש האחרון החל להתעורר בלילה ולינוק ואחר כך לא מוכן לישון במיטה שלו. ברגע שמשכיבה אותו לישון במיטתו מתחיל בבכי היסטרי. כשמעבירים אותו למיטתינו (אני מאד נמנעת מכך) הוא נרגע וישן מצויין. הלילות קשים מאד ולעיתים נראים כמו מאבק ארוך ומתיש. הוא לא ישן טוב וגם אנחנו. יש לציין כי הוא ניזון ממזון מוצק במהלך היום ובבוקר ובערב יונק. כחודש וחצי הוא אצל מטפלת מצויינת שגם אצלה הוא מאד מתקשה להירדם וההרדמות מלווה בבכי גדול. אני מאד מתוסכלת והלילה הגעתי למצב שהוא צורח ואני מניחה לו במיטתו כי יודעת שהאופציה היחידה שירגע היא ששוב ינק. מה עושים? איך חוזרים למצב הקודם בו ישן לילה מלא? מה הסיבות לכך?

25/09/2006 | 09:07 | מאת: דנה

בני בן 4 חודשים , ילד שני לאחות בת 2.7 , בשלושת החודשים הראשונים לחייו ינק , עד גיל חודשיים עלה יפה במשקל ,בהמלצת אחות טיפת חלב הוספתי בקבוק סימלאק אחת ליום כיון שמגיל חודשיים עלה פחות במשקל ( ירידה מאחוזון 50 לאחוזון 29 ) , כיון שהבקבוק ניתן בשעות שונות החלה ירידה בתפוקת החלב ( יש לציין שבתחליה כמויות החלב היו עצומות ולכן הומלץ לי להניק בשכיבה כנגד כוח המשיכה ) , ואז גם החלה העדפה שלו לבקבוק . ולכן מזה כחודש מקבל חלב שאוב + פורמולה לסירוגין . בזמן האכלה הוא מתעוות הרבה פעמים וסובל מגזים ( מקבל סימיקול ) וכן אוכל כ- 120 מ"ל וכעבור כחצי שעה משלים עוד כ-30 מ"ל , ואף פולט לאחר מכן . מלידה ובזמן שהנקתי אותו בלבד התעורר כפעמיים שלוש ללילה להנקה ומיד חזרה לשינה . במהלך החודש האחרון החלו שיבושים בשנתו , לעיתים מתעורר כל שעה וחצי ואז נזקק להרגעה על הידים ושוב חזרה לשינה , לעיתים מקבל מים בלבד ואחת ללילה אוכל כ- 60 מ"ל למרות שלא רעב כנראה ... בכ"א הלילה מאד קשה איתו וכן במשך היום קשה מאד להרדימו ( ידים , לול כ15 דקות ואף יותר ) . סהכ אוכל מדי 3.5-4 שעות כ- 150 מ"ל כ-6 האכלות ליום . לארונה נעזרתי בשיטותיה של " הלוחשת לתינוקות " , כלומר שיטת הורם הורד ( להרגיע על הידים ומיד להחזיר למיטה , אולם התהליך מייגע ולא עוזר , ניסיתי זאת במהלך השבועיים האחרונים ) ,תהליך התרגעות לפני השינה וכו ... אך ללא הועיל . את אחותו הנקתי כ- 10 חודשים ואצלה החלו בעיות שינה בגיל 8 חודשים , ביקרנו במעבדת שינה , והטענה הייתה שזה על רקע התנהגותי , בהמלצתם יישמנו את שיטת 5 דקות בגיל שנה ושלושה חושים והיא הצליחה . מה לעשות ? אנו מותשים ואוובדי עצות האם ניתן ליישם את שיטת 5 דקות בגיל כה צעיר ( לפי הלוחשת זה פוגע באמון ואחרכ קשה מאד לבנות אמון של הילד ... ) בתודה דנה

26/09/2006 | 01:27 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, נתחיל מזה שמכיוון שיש כאן הרבה תשובות בנושא שינה,אנא עשי חיפוש בפורום. אבל,מנסיוני כאמא - קורה שההנקה או תחליף חלב לא מספיק משביעים את התינוק ללילה ולכן יש צורך לתת דיסה (ואז מנסיון השינה משתפרת פלאים). ישנן דייסות שונות,רופא ילדים או אחות טיפת חלב יוכלו להסביר לך יותר ולהתאים במידת הצורך. בעיקרון,מגיל 4 חוד' למיטב ידיעתי אפשרי לתת דיסות מסוימות. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות