אלימות מילולית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/09/2006 | 08:08 | מאת: אמא מודאגת

מדובר בילד בן 6.8 שעלה לכיתה א',ילד אנרגטי במידה, אסרטיבי,"מנהיג מלידה",משחק חופשי מרתק ודימיון עשיר שילדים נמשכים אליו,בימים האחרונים נודע לי שהוא מאיים אל חבריו (אם לא תעשה את זה....לא תהיה בחבורה ,וכו") אתמול הוא לא נתן לחברו לצאת בהפסקה מהכיתה והשפיט אותו (תתן לי ,תביא לי ...וכו")כששוחחתי עימו הוא טען שלא אמר לו (לחברו) לא לצאת מהכיתה. חשוב לציין שיש לילדים מן פחד ממנו שקצת קשה להסבירו . ומצד שני הוא חבר מכל הלב מגן ,שומר ודואג לחבריו . איך לנתב את תכונותיו לכיוונים חיוביים ולשפר את קישוריו החברתיים ?

26/09/2006 | 00:54 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, ההתנהגות שאת מתארת היא בדר"כ התנהגות שנלמדת ע"י חיקוי . הילד מנסה אותה פעם פעמיים לאחר שראה אדם קרוב נוהג כך,ובמידה שהוא זוכה לרווח משני ( חצי חיוך של הורה,שדר של גאווה וכו',גם אם לא מילולי) זה חוזר על עצמו שוב ושוב. לכן,השאלה שעולה אצלי - האם יתכן שיש מישהו בקרבתו שנוהג כך לעיתים,יתכן שאפילו מבלי לשים לב ? במידה שכן,יהיה מאוד קשה להפסיק או "לנתב" את ההתנהגות. מחכה לתשובה ומשם נמשיך, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות