הטרדה מינית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

07/09/2006 | 08:45 | מאת: שרונינה

שלום היום בתי בת ה- 8 פנתה אליי ואמרה כי בזמן שבלתה אצל הסבתא קרה מקרה (הסיפור היה מלווה בהרבה חששות ופחדים) לבעלי יש אח כבן 16 (בן זקונים) אמרה לי ביתי כי יום אחד כשבילתה אצל הסבתא גיסי הקטן אמר לה להוריד את המכנס ולהראות לו את הפות שלה ואח"כ ביתי אומרת כי הוא הראה לה את שלו ואף הוסיף ואמר את רוצה לשתות?!!! שאלתי אותה מה לשתות והבנתי ממנה את הבולבול כל הזמן שאלתי אותה האם הוא נגע בה והיא אמרה שלא איך ניתן לדעת אם ילד ממציא ו/או אומר דברי אמת מה עושים במצב שכזה בתי אמרה שהמקרה ארעה לפני הרבה זמן כמה זמן לא יודעת צריך לדבר עם הילד מה אני אמורה לעשות? איך עליי להגיב? פניתי לבעלי והוא היה בשוק (פניו הראו כאילו אינו מאמין וכך גם אמר לי) ואני הוספתי ואמרתי לו איך היא יכולה להמציא דבר שכזה אין היא חשופה לסיפורים ו/או סרטים??? האם זו הטרדה מינית ומה ההשלכות לכך מה עליי לעשות ו/או להגיד לבתי כמובן שבתי בקשה שלא אספר לאבא שלה אך לבסוף שוכנע בדרך כלשהי כי אספר לו אך רק שלא תהיה ערה איך אני יכולה להגן על ביתי לפתע נראה לי שצריך לשמור עליה ולגזול את חירותה אסרתי עליה בהחלט ללכת ולישון אצל חמתי!!!!!!!! כוון אותי/עזור לי מה הצעדים הבאים שעליי לעשות איך ניתן לדעת שכל מה שסיפרתי (שבתי ספרה)לי נכון ואין לזה המשך... בתקווה שאין אני קצת חוששת מפני פניה ליועצת ביה"ס וכו' הייתי רוצה לשמור על זה כענין משפחתי אך מוכנה לפנות לגורמים טלפונית/אינטרנט באופן אנוני ולקבל הכוונה לקראת סוף השנה (כתה ב') חלה נסיגה אצל ביתי בלימודים האם יש קשר גם היום קשה לה בתחילת השנה ?

14/09/2006 | 09:41 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, הנושא בהחלט דורש בדיקה קצת יותר מעמיקה. מכיוון שמדובר בנושא עדין מאוד,אני בהחלט מבינה את הצורך בשמירה על דיסקרטיות. אני מציעה בשלב הראשון לפנות לאחד מהגורמים הבאים ולהתייעץ (בין השאר כדאי לשקול פניה לשיחה עם איש מקצוע שמתמחה בתחום הפגיעה המינית בילדים.אפשר לברר בטל' הבאים שמות ופרטים של אנשי מקצוע כאלה) : בית לין - כוכבית 3200 או 6448844 - 02. אל"י - 1-800-22-3966. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות