בכי במקום דיבור

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/08/2006 | 20:28 | מאת: נורית

שלום רב. כל דבר שבני בן השלוש לא מצליח לעשות, או כועס שעשו לו או לקחו לו או רוצה משהו הוא פשוט מיילל תוך כדי אמירות מסוימות שבגלל היללות אינן מובנות. אפשר להגיד שתשעים אחוז מהזמן שהוא בבית הוא מיילל כל פעם בשל סיבה אחרת . (לדוג' כשאנו רוצים לחזור הביתה מהגינה מסבירים לו שכבר מאוחר וצריך לישון וכו' ועוד משחק אחד והולכים הביתה. תמיד זה מסתיים בהליכה בבכי. תוך כדי הליכה נפל לו דבר מסוים הוא לא יאמר שנפל אלא יבכה, הוא רוצה לשתות בכוס מסוימת הוא יצביע עליה תוך כדי בכי ועוד המון דוגמאות) נורא מרגיז. יש לציין שיש לו יכולת להתבטא מבחינת השפה. מה ניתן לעשות? תודה רבה

31/08/2006 | 07:50 | מאת: אילנה

בוקר טוב הבעיה מוכרת לי: הבן שלי 2.9 גם הוא היה מבקש כל דבר ביללות(לא בכי) וזה מקפיץ לי את הפיוזים יותר מכל דבר. אני פשוט התחלתי להגיד לו שכל עוד הוא לא יגיד את מבוקשתו בכל ברור בלי ליילל - לא יקבל. וזה עובד אחרי זמן-מה. הוא מד שייללות לא יעזרו לו איתי והוא מדבר יפה מאוד. עצתי לי אלייך: תפסיקי להתרוצץ סביבו. תסבירי שהוא ילד גדול ושלא בוכים מכל דבר. וגם להיות עקבית: אמרת "לא, לא אתן לך את זה כל עוד לא תגיד בצורה ברורה מה אתא רוצה - לא תקבל" וכך גם לעשות.בהתחלה זה יגיע להיסטריה אבל בסוף או שהוא ייתחרט לבקש את זה או שיבקש יפה. ברגע שיבקש יפה - חובה אלייך לציין שהוא ילד טוב ומתנהג כמו גדול. ייקח זמן והרבה עצבים והרבה דמעות ואיחורים לעבודה אבל זה יעבוד. בהצלחה

12/09/2006 | 10:15 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, דבר ראשון,לבדוק האם זה קורה בכל מקום ועם כל אחד או רק איתך. כדאי מאד לשאול בגן. שני,בגדול אני מסכימה מאוד עם מה שאילנה כתבה לך. אני רק אשנה כמה נק' - במקום - "לא, לא אתן לך את זה כל עוד לא תגיד בצורה .." מצטערת,אני לא מבינה אותך. ההבדל הוא שהמשפט הראשון נראה כ"דווקא" וזה מזמין מאבק והשני אם הוא נאמר ברצינות,הוא בהחלט הגיוני. אני לא מבינה ולכן לא יכולה לעזור. בכל פעם לחזור בדיוק על אותו המשפט. גם אם הוא צועק וצורח ו... וגם אם יש צורך להגיד את המשפט 7 פעמים. זה עובד. נק' נוספת - "חובה אלייך לציין שהוא ילד טוב ומתנהג כמו גדול". כן,את אמורה לשבח אותו,אבל אין לזה שום קשר "לילד טוב",גם כשהוא מילל הוא "ילד טוב",כנ"ל לגבי ה"גדול". בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות