מיניות אצל ילדה בת שנתיים ו9 חודשים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/08/2006 | 16:46 | מאת: נירה

ביתי היא ילדה חכמה מאוד מדברת ומבינה הכל ויש לה דימיון מאוד מפותח אשר כולל קצת חברים דימיונים (לדוגמא). היו שני אירועים מאוד מדאיגים בראשון היא סיפרה לאימי שבעלי מרביץ לי. "אבא כועס על אמא אבא מרביץ לאמא" (זה אחרי שהיא ראתה זוג רב בטלויזיה) אין ספק שדבר כזה לא קרה בבית שלנו. מקרה שני כאשר נסענו באוטו היא פשוט אמרה ש"אבא שם לי מקדחה בפוצי" (ההינו מזועזעים) מה עושים? אני לא יודעת איך להתמודד עם המשפט הזה. האם המשפט הזה יכול להעיד על משהו שהתרחש ואני לא ידעתי עליו. חשוב לציין שאני לא מזהה אצל הילדה סימני מצוקה היא ילדה שמחה מאוד מתפתחת יפה ומלאת חיים האם זה רק הדימיון. אני מאוד מודאגת. אם צריך לעשות משהו אני מבקשת הדרכה.

12/09/2006 | 10:09 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני כמובן לא יכולה לדעת מכאן מבלי אפילו לראות את הילדה,מה היא כן או לא עברה. כרגע,אם הכל בסדר אני לא רואה טעם להעלות ביוזמתך את הנושא. במידה שהיא חוזרת על זה שוב,יש צורך לדובב אותה בצורה עדינה ומבלי לכוון אותה או לשים לה מילים בפה. באפן כללי כדאי לעבוד עם הילדה על הבדל בין מציאות לדמיון. לדוג' לספר סיפור על תמונה,ללמד את מה שהילדים קוראים "בסתם". לבנות ביחד סיפוריים דמיוניים ואז לסכם ב - זה היה בסתם,נכון ? ובמקרים אחרים לתאר סיטואציה אמיתית ולסכם ב - זה באמת,נכון ?. בהמשך כמו חידון כזה שאת מביאה סיפור והיא צריכה להגיד אם הוא סתם או באמת. ואז גם את מה שהיא מספרת,להבדיל. בנוסף,חשוב מאוד להקפיד על התכנים אליהם היא נחשפת (לדוג' בטלויזיה). בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות