הרגלי שינה לילדה בת שנה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/08/2006 | 06:16 | מאת: גל

שלום רב, הבת שלי בת שנה וחושדיים, כמעט כל לילה היא נרדמת בסלון תוך כדי אכילת הסימילאק, כאשר היא לא נרדמת תוך כדי שתיה אנינו פשוט שמים אותה במיטה בחדרה, היא בוכה (גם צורחת) עד שהיא נרדמת-דבר שלוקח בערך 10-15 דקות (לעיתים גם פחות). מסיבה זו היא התחילה לא לאהוב את המיטה שלה, המיטה הפכה ל"קלף" שלנו אם היא עושה משהו לא בסדר ("אם לא תפסיקי לבכות ניקח אותך למיטה..") ,בשבועות האחרונים בערך פעיים בשבוע היא מתעורררת במיטה ב 4 בבוקר ומתחילה לבכות, אנחנו מביאים לה מים וזה גם לא עוזר, היא פשוט לא מוכנה להיות במיטה, כבר מספר פעמים התעקשנו לתת לה לבכות והיא פשוט צרחה חצי שעה בלי הפסקה (אם אנחנו מעבירים אותה למיטה שלנו או לסלון אז היא נרדמת בלי בעיה), השאלה היא האם לתת לה לבכות ולהעביר אותה למיטה?...האם להעביר אותה לחדש שלנו או לסלון כשהיא בוכה?....תודה על כל תגובה, גל

12/09/2006 | 10:02 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, הדבר החשוב ביותר הוא להפסיק להשתמש במיטה כעונש או איום. כל עוד תמשיכו "להעניש" ע"י שימוש במיטה,היא תתיחס לזה בהתאם. דבר נוסף חשוב הוא עיקביות (באפן כללי עם ילדים זה חשוב). תחליטו מה אתם עושים ותהיו עיקביים עם זה. לגבי מעבר למיטה שלכם,קחו בחשבון שאם תרשו את זה פעם פעמיים זה יהפוך להרגל שקשה מאוד להשתחרר ממנו. מכיוון שעניתי כאן לא מעט תשובות לגבי הרגלי שינה והרדמה,אנא עשי חיפוש בפורום תחת המילה - שינה. אם ישארו שאלות,אני כאן. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות