ילדה בבית פעילה ובגן שקטה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/08/2006 | 10:31 | מאת: גילה

היי ושלום יש לי ילדה בת 4, בגיל 3 נכנסה לגן בפעם הראשונה, קודם כל גדלה אצל הסבתא, בגן הייתה סגורה, כמובן לא בוכה, עושה פעילות, אוכלת, יושנת צהריים [אחרי שבועיים שלא רצתה, הוסבר לה ענין שזה בסדר היא כמובן אמרה שזה לא המיטה שלה, הוסבר לה שזה לא משנה, ובסוף אחרי שבועיים התחילה לשון בלי בעיות], במסיבות לא משתתפת, לא שרה, בהתחלה לא שיחקה עם חברים אחרי 3 חודשים התחילה לשחק עם ילדים, התחילה לדבר עם הגננת, בקיצור בסדר. השנה עולה לגן טרום חובה, זה נמצא באותו גן, רק כיתה חדשה וגננת חדשה, אותו גן, אותם משחקים, רק אני לא יודעת מה לעשות בענין שהילדה תיפתח מחדש לגננת חדשה, ילדים חדשים, כמה מהגן הקודם עוברים איתה לטרום חובה. הענין הוא: הילדה בבית שרה, רוקדת, צוחקת פתוחה, מדברת בלי סוף, מה שעושים בגן אני יודעת מספרת בלי הפסקה, כמה טוב לה, אבל להשתתף לא בא בחשבון. החשש שלי מה לעשות שהיא תיהיה פתוחה בגן ולא סגורה. בתודה מראש גילה

11/09/2006 | 08:05 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, האם זו ילדה יחידה ? החלק החשוב ביותר שלך,הוא פשוט לאפשר לה את הקשר הזה עם ה"חוץ" (ז"א,הסביבה שמחוץ לבית). למה אני מתכוונת ? נראה שהקשר שלכם מאוד קרוב ומשמעותי,וזה נהדר. אבל העניין הוא מינונים. לעיתים כשהורה וילד קרובים מדי זה בא קצת על חשבון הקשר של הילד עם הסביבה. לכן,חשוב שהורה יהיה מעורב,קרוב,יעניק בטחון,תמיכה... אבל לא יהיה דומיננטי מדי. חשוב לעזור לילד לפתח עולם משלו,נפרד מההורה. שבו הוא לא חייב לדווח להורה על כ ל מה שעשה או עם מי היה וכו'.הילד צריך להרגיש שיש לו לגיטימציה לחיות חיים מלאים משלו ושזה לא בא על חשבון הקשר עם ההורה. את זה משיגים בעזרת נפרדות שהיא חלק מאוד חשוב בהתפתחות. הרבה בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות