נער בן 17 שלא רוצה ללמוד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/08/2006 | 13:37 | מאת: חני

שלום אנו הורים לנער בן 17 שלא רוצה ללמוד. ההישיגים שלו בשנה שעברה היו מאוד נמוכים ולכן לא מאפשרים לו לעלות לכיתה י"ב. הוא החליט שאינו מסוגל ללמוד וגם אינו רוצה ללמוד. (כמובן כל זאת לאחר שיעורים פרטיים, עזרה בכל אשר הצטרך, אפילו יעוץ פסיכולוגי) העובדה היא ששנת הלימודים בפתח ולבן שלנו אין מסגרת לימודית כי הוא לא רוצה כזאת. אנחנו לא יודעים כיצד לנהוג, האם להכריח אותו להכנס למסגרת, אולי פרטית, גם אם ידוע לנו מראש שגם שם הוא לא ילמד? האם לאפשר לו לנשור מהלימודים ולעבוד עד לצבא? בעיה נוספת: הוא יוצא הרבה מאוד עם חברים, מעשן נרגילה וגם סיגריות, שותה בירות, אני מיואשת, אני מפחדת שהבן שלי מתדרדר, אבל איך אפשר להתמודד עם נער שהוא בכל זאת כבר בן 17? איך אפשר לשלוט על עישון שלו? שתיה שלו? יציאות שלו? אנחנו כל הזמן בויכוחים על כל הדברים האלה. התשובה שלו היא שהוא לא עושה שום דבר חריג, שכל החברים שלו מעשנים נרגילה כשמזדמן, שהבירה היא רק במסיבות או סתם אצל אחד החבריי בשביל הכיף ולא מעבר לזה. אני לא יודעת אם להאמין לו, לסמוך עליו. ואם הוא עובד עלינו? אם הוא מתרגל לכל הדברים האלה? תעזרו לנו, אנחנו נואשים תודה

11/09/2006 | 07:50 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, את מתארת מע' יחסים שכרגע בנויה בעיקר על ויכוחים וחוסר אמון. והשאלה שלי,האם הויכוחים הרבים איתו מראים איזשהן תוצאות ? האם זה מוביל ליותר אמון שלכם בו ? או שלו בכם ? אני מניחה שלא. כמו שכתבת,הוא כבר בן 17 ואין כמעט שום דרך "להכריח" בן 17 לנהוג ע"פ מה שאתם רוצים. הוא ממילא יעשה מה שיבחר,אם תסכימו או לא. מה שכן,אפשר לנסות להפחית את המתח בינכם,הויכוחים וליצור איזושהי מע' יחסים שגם אם היא לא אופטימלית,היא מאפשרת איזשהם חיים משותפים. קשה לי להאמין שעוד ויכוח או עוד נזיפה יעזרו לכם להשיג שינוי התנהגותי. הוא בגיל שרק הוא יכול להחליט אם הוא רוצה להדרדר או לא. ככל שתצליחו להיות פחות ביקורתיים ולשדר לו שאתם מאמינים בו וביכולתו לבחור,סביר שתצליחו להגיע אליו יותר ממה שהיום. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות