בן 3 וחצי שינוי התנהגותי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/08/2006 | 07:01 | מאת: לימור

בני בן 3 וחצי חודשים יש לו אחות בת שנה שניהם באותו חדר הילד כבר 4 חודשים לא בגן בספטמבר יהייה בגן עירייה היה בגן פרטי שנה מגיל שנתיים עד שלוש בגלל חוסר שביעות רצון הוצאתי אותו וחיכיתי לשנה הבאה הילד מלא פעילות אפילו מבקש לנוח כמעט ללא טלויזיה רק לאחרונה בגלל המלחמה והאבא לא היה אבל כך הוא לפחות פעמיים בים חוג התעמלות פעם בשבוע גימבורי פעמיים בשבוע הופעות בקניון עבודות יצירה בבית ומפגש עם ילדים בני גילו פעמים בשבוע מלא פעילות יותר מאשר היה בגן הוא ילד של אמא כשבעלי היה במלחמה היה ישן איתי כל הלילה וגם לפני כן היה עושה גיחות לא מעוטות אלי למיטה היה מתעורר הרבה מתוך שינה וצועק איה .... ונוטה להתבכיין הרבה בשעות הלילה עכשיו התחיל להשתטח על הריצפה ולעשות פרצוף של נעלב אמיתי כל פעם שלא מקבל מה שרוצה והוא מקבל לא מעט כמו מרד של גיל שנתיים כאשר מעולם לא השתטח על הריצפה ומעולם לא היה עושה לי סצנה ברחוב זה דבר חדש ואני לא אמא שלוקחת את הילד שלה בכוח אלא מנסה רק בטובות אני שבורה שזה מגיע ללילות ואז אני צועקת עליו ומתעצבנת שהוא מתנהג כמו תינוק ובליבי נאי אומרת אבל הוא עדין תינוק כשהוא ליד אחותו הוא מציק לה כל הזמן ולוקח לה הכל אני יודעת שהוא מקנא הוא תמיד היה המלך ועכשיו יש מלכה אני לא יכולה להיות עם שניהם ביחד זה בלתי אפשרי תמיד מישהו נפגע אני לא יודעת איך להתנהג לגבי השינה בבקשה עצה הוא רוצה להיות איתי במיטה ושאני יחכה שהוא ירדם קשה מאוד לספק זאת למרות שזה נעשה מדי פעם בבקשה איך להתנהג ולמה המרד הפתאומי הזה

10/09/2006 | 11:56 | מאת: מור וכסמן

שלום רב, את כותבת "ואני לא אמא שלוקחת את הילד שלה בכוח אלא מנסה רק בטובות".השאלה היא האם את אמא ששמה גבולות ? שאלה נוספת - איך את תופסת את התפקיד "אמא" ? האם אמא תפקידה לספק את כ ל מה שהילד רוצה ? האם מותר להגיד לילד לא ? . כן,בהחלט מותר להגיד לילד לא. כן,מאוד מאוד חשוב להציב גבולות לילד.הגבולות חשובים בראש ובראשונה לילד.ילד שלא יציבו לא גבולות יחווה בהמשך הדרך (ביה"ס והלאה) הרבה מאוד תסכול. אני מציעה,לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלק - התקפות זעם והצבת גבולות. אם ישארו שאלות,אשמח לענות. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות