צריכה עצה - ילד בן 11 לא יוצא החוצה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/08/2006 | 12:00 | מאת: עמית

שלום רב בני בן 11 שהבעיה היא - אני מרגישה שהוא לא מתחבר כ"כ עם ילדים אחרים, בין אם זה ילדים שלא מכיר בכלל לבין ילדים שמכיר, אצלנו אחה"צ כולם יורדים לשחק בחוץ והוא תמיד נשאר בבית, יוצא רק עם מישהו מהמשפחה, יש לי אחיין בגילו ורק איתו הוא יוצא, או לפעמים עם חברים מהכיתה, בכל חופשת הקיץ, הילד לא יצא בכלל, למרות שהוא מכיר מספר ילדים מהשכונה הוא לא מפתח איתם איזשהי שיחה, עונה על מה ששואלים ובזה זה נסגר, לא נפתח וגם לא מנסה לפתוח אומר שלום וחוזר איתי הביתה גם אם נמצאים במקום כלשהו ומציעים לו להשתתף סתם במשחק כדןרגל הוא לא משתתף, ניסיתי לרדת איתו ואז שהייתי איתו היה לו בסדר שיחק והכל עליתי והוא עלה אחריי, כל הזמן אני דוחפת אותו ומשוחחת איתו ואני לא מרגישה שזה כ"כ עוזר רוב הזמן הוא איתי ולפעמים אני נחנקת סתם רוצה איזה חצי שעה לבד מצד שני כואב לי עליו ואני מרגישה שאני כל הזמן נקרעת ועצבנית, כי גם בבית הוא מציק רוב הזמן למי שנמצא, סבתא, דודים לי אינני יודעת מה עושים? אוליי את יכולה להציע לי משהו? (אציין שאני גרושה והילד לא נפגש עם אביו בכלל)

10/09/2006 | 11:49 | מאת: מור וכסמן

שלום רב, על פניו את מתארת ילד עם קשיים חברתיים. מקריאה נוספת עולה אצלי הרושם שיש כאן קשיים לא רק בתחום החברתי. לכן,אני ממליצה לפנות לטיפול. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות