לימודים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

16/08/2006 | 21:55 | מאת: שרונינה

שלום ביתי בת 8 עולה לכתה ג' יש לביתי חוסר רצון לשבת ולתרגל תרגילי חשבון כל פעם שאני מבקשת ממנת ו/או אומרת לה לשבת אין היא רוצה ידוע לי כי מאד קשה לה איך אני יכולה לגרום לה להתקרב למקצוע החשבון ולהשיג את בני כתתה הכתה יודעת כפל וחילוק (לקראת סוף השנה היא לא למדה כמו שצריך ואני כנראה לא עקבתי אחריה...) אז הינה התוצאה מה עליי לעשות סתם מורה פרטית/סטודנתי/הוראה מתקנת עזרו לי היא ילדה חכה אך חשבון לא בא לה בקלות אשמח לשמוע מכם הכוונה וכו'

18/08/2006 | 02:28 | מאת: איריס

שרונינה.. ראשית אני מציעה שתבדקי עם ביתך אם משהו מציק לה, פעמים רבות קורה שבגלל שהראש עסוק במחשבות ובטרדות (כן גם לילדים יש טרדות) קשה לקלוט חישובים מתמטיים. כדאי לך לבדוק אם לא קיימת דיסקלקוליה מה שאומר שבנושא חישובים מתמטיים היא כנראה מתקשה קצת כי החשיבה שלה שונה. ברור שהיא לא תרצה לשבת ללמוד מה שלא מצליח לה , גם אנו המבוגרים לא אוהבים וממש לא שמחים לחזור שוב ושוב על אותה פעולה ולחוות כישלון חוזר ונישנה, אז... ילדים אינם שונים מאיתנו. אל תלחצי עליה ובכל היזדמנות תחזרי על כך שאת סומכת עליה ויודעת שהיא תתגבר על הקושי וגם אם לא את עדיין תחשבי שהיא חכמה וניפלאה, גם ככה הבטחון שלה בנושא מתערער. וכשאת אומרת זאת תתכוני לכל מילה כדי שלא ייגרם לה נזק נוסף תדמיתי שיפגע בבטחונה העצמי. להיפך חזקי את חוזקותיה. את כל זה ועוד למדתי מקינסיולוגית שטיפלה בביתי הגדולה, ייתכן שזה חסם פשוט שיש להתגבר עליו או קושי שהיא תצטרך ללמוד לחיות איתו (אני לא מאמינה שזה כל כך גרוע) וכדאי שתמיד תמיד תהיה בטוחה בעצמה וביכולותיה . כדאי לך לפנות לייעוץ בקינסיולוגיה, יש אתר מקסים kinessis.com good luck iris

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות