הילד מתחיל לגלות חוסר רצון לסיים דברים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

07/08/2006 | 21:42 | מאת: ארון מורן

שלום שמי אורן מורן, יש לי ילד בן שנתיים ו 8 חודשים לאחרונה אני מזהה אצלו קושי בלסיים דברים כגון : הוא לא יכול להביא את עצמו לסיים ציחצוח שיניים, הוא לא יכול להביא את עצמו לסיים נקיון שולחן, הוא לא רוצה לצאת מהאמבטיה ועוד מקרים כאלו או אחרים. השאלה שלי האם זה נורמאלי,? אני יודע שבגיל הזה מתעצבת האישיות של הילד פחות או יותר. האם זה משהו שאני צריך לדאוג בגללו ? האם יש משהו שאני יכול לעשות בכדי להקל עליו ?, זה תמיד נגמר בבכי נוראי תודה מראש אורן מורן

10/08/2006 | 08:23 | מאת: אורן מורן

הי מור אני מאוד רוצה לקבל את חוות דעתך בעניין תודה אורן

13/08/2006 | 13:14 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, ילד בן שנתיים ושמונה לא אמור "להביא את עצמו" לצחוצוח שניים,נקיון שולחן וכו'. הוא אמור לקבל הכוונה,עידוד,ועזרה בהשלמת דברים מהוריו. הציפיות שלך ( לפחות כפי שהן מועלות בהודעה הזו ),אינן תואמות לגיל הילד. לגבי הבכי - כן,אם אתה לא תחליט בנחישות בשילוב אמפטיות מתי יוצאים מהמקלחת,מתי הצחצוח מתחיל/מסתיים וכו',זה יגרום לבכי. חשוב שתבין שברגע שאתה משאיר את זה בידיו,זה מעמיד אותו במצב שהוא לא מסוגל להתמודד איתו,מצב מאוד מתסכל עבורו. הוא זקוק לך כדי לקבוע מסגרת וגבולות לדברים. בהצלחה, מור

15/08/2006 | 07:46 | מאת: אורן מורן

הי מור בוקר טוב ( אצלי בוקר כרגע ) ראשית אני רוצה להודות לך על תגובתך שנית אני רוצה לחדד משהו : כמובן שהילד לא "מביא את עצמו " לציחצוח שיניים לבד ולא לנקיון שולחן לבד ( ברוב המקרים ) ואנו יוצרים עבורו את ההזדמנויות, הבעיה מתחילה משכבר הוא התחיל לנקות את השולחן או שהוא כבר התחיל לצחצח שיניים אז יש את הבעיה שהוא לא מביא את עצמו למצב של סיום העניין. האם במקרה כזה עלי להפעיל סמכות ונחישות בקטע של סיום "המטלה" - צחצוח , נקיון וכו' ? אודה על תשובתך אורן

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות