חוסר עיקביות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/08/2006 | 22:38 | מאת: אמא

מור שלום אני ממש מבקשת עזרה ולא יודעת לאן לפנות אני אמא לשלושה ילדים מקסימים תינוק בן 9 חודשים ילד בן 6 וחצי וילדה בת כמעט 8. הבעיה היא אצלי ולא אצלם יש לי בעיה של חוסר עיקביות זה לידי ביטוי בהרבה דברים שבראש אני מתכננת ובשטח לא מישמת לדוגמא להקדיש כל יום לפחות חצי שעה לכל ילד בנפרד לתת אנטביוטיקה שבוע רצוף (אני מקצרת 5 ימים) להקפיד כל ערב לפני שינה סיפור, יש דברים שכמובן זה חובה ארוחת ערב ומקלחת הכוונה שהחוסר עיקביות בא לידי ביטוי בכל הדברים האחרים לדוגמא לילדה יש בעית הרטבה אני עיקבית בלהופיע לתורים שנקבעו עם הרופא אבל לא עיקבית בהוראות שאני מקבלת לדוגמא משעה 5 אין נוזלים שיא הקיץ ואני מאפשרת לה לשתות מים גם אחרי 5 לדוגמא הפיזיוטרפית נתן לי לעשות תרגילים מסוימים לילד לפעמים אני עושה לפעמים לא קשה לי לתאר אבל הבעיה היא שאני לא עיקבית בדברים שנותנים לי הוראות מפליא כי בעבודה אני הרבה שנים מעריכים אותי מאד אני עובדת טובה ויותר מזה אפילו קבילתי תעודת עובד מצטיין הכוונה שאני לא עיקבית בדברים שקשורים לילדים וזה מפריע לי ובמיוחד להם כי הכי חשוב בגידול ילדים זה עיקביות יש עיקביות בדברים שחייבים אבל הוראות שאני מקבלת מאחרים לגביהם אני לא בדיוק מצליחה לבצע אותם ממש כמו שדרשו אני מרגישה שכולם מחלקים לי הוראות ואני איזה שק איגרוף שצריך לישם מה עושים איך מתמודדים עם בעיה זו?

02/08/2006 | 08:13 | מאת: אמא

שלום לך אני מבינה אותך מאוד תנסי לתת חלק מהמשימות לבן זוגך תתטילי עליו משימות וגם לילדים אם יש דברים שגם הם יכולים לעשות כיוון שאת לא סופרמן בהצלחה

13/08/2006 | 12:39 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, אפשר להתייחס למה שכתבת בכמה מישורים : 1. ספציפית לפעילויות שקשה לך להתמיד בהן - לנסות לרתום את בן זוגך לעניין. בעיני חלק מזוגיות,היא היכולת של כל צד "להשלים" קצת את הצד השני במה שקשה לו. 2. "אני מרגישה שכולם מחלקים לי הוראות ואני איזה שק איגרוף " - עוד לפני שהגעתי למשפט הזה בהודעתך,עלתה אצלי השאלה - נגד מה את מתקוממת בעזרת ההתנהגות הלא עקבית ? ז"א,מה מפריע לך ואת נמנעת מלהתמודד איתו ? . יש לי תחושה שההתנגות הלא עקבית היא איזו שהיא התנגדות למשהו שמפריע לך (זה יכול להיות משהו שקשור לזוגיות שלך,משהו באיך שאת רואה את התפקיד של אמא,פער בין "רצוי למצוי" וכו'). אני מציעה לפנות ליעוץ כדי להבין מה בדיוק מציק ואיך אפשר להתמודד עם זה . להערכתי זה ישפר גם את העיקביות (שכמו שאת מתארת,את מסוגלת להיות עקבית. העניין הוא רק למצא מה כאן מפריע לך להיות כזו.). הרבה בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות