חיסון

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/07/2006 | 06:59 | מאת: רונית

בני בן השנתיים ותשעה חודשים עבר אתמול חיסון בטיפת חלב. הוא ילד בוגר יחסית ומבין אבל ברגע שביקשו ממני להחזיק בו הוא התחיל להיבהל ולבכות והתפתל לי בידיים .אומנם זה ארך רק כמה שניות. אבל כאמא השניות האלו היו נצח. לאחר החיסון הוא עוד קצת בכה אבל למעשה זהו. במהלך היום הוא המשיך להתנהג כרגיל ושיחק וחייך וצחק. בלילה הוא הלך לישון מאוחר מאוד. כאמא אני מרגישה שעשיתי טעות בכך שלא הכנתי אותו לגבי החיסון ( זו היתה המלצת האחות) אלא רק אמרתי לו שאנחנו הולכים לאחות טיפת חלב והבאתי אותו ופתאום- בום!. אני מתלבטת אם כדאי לי לדבר איתו על החיסון שקיבל ,בדיעבד, או שפשוט לא להתייחס למקרה. תודה ובי רונית

09/07/2006 | 11:22 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, מה שהיה,היה... בדיעבד אין טעם. זה לא צורך שלו,אלא לגמרי שלך וחבל להעמיס עליו את זה. מה שכן,לפעם הבאה - רצוי מאוד להכין ילד לזריקה/בדיקה/תספורת... גם אם אלה דברים לא נעימים. בהצלחה, מור

09/07/2006 | 18:44 | מאת: רונית

הי מור בהחלט אכין אותו בפעם הבאה!... מה שכן אתמול עברנו באזור של טיפת חלב והוא אמר לי :" אמא לא חיסון". אז אמרתי לו שהוא לא יקבל חיסון ונתתי שמות של כמה ילדים בני דודים ושל אחיו הקטן שגם קיבלו חיסון ושזה נגד מחלה שקוראים לה צהבת כדי שהוא לא יחלה בה. ושאלתי אותו אם זה כאב אז הוא אמר קצת. כנראה הוא לא הבין ממש את ההסבר שלי לגבי המחלה אבל זה מה שהרגשתי נכון להגיד באותו רגע. הייתי רוצה שתייעצי לי מה להגיד לו אם הוא ( והדגש הוא על הוא) יעלה שוב את הנושא. תודה רונית

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות