גמילה מחיתול ברקע כניסת תינוקת חדשה למשפחה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/06/2006 | 19:40 | מאת: מוטי

שלום לך,אנחנו הורים לילד מקסים ומנומס(בדרך כלל) כמעט בן 3 שכרגע לא נמצא במסגרת כלשהיא.לפני כחודש התחלנו במסכת הגמילה שלו מחיתול ושלב הפיפי עבר ללא כל בעיה ועים שיתוף פעולה מדהים מצדו של הבן הבעיה היא עם הקקי. הוא פשוט עוצר את הקקי לפעמים ארבעה וחמישה ימים ועושה את זה ללא כל קושי פרט מאוד חשוב שלא התכוונתי להחסיר היא העובדה הקטנה שנולדה לו אחות לפני 14 יום ואנו מודעים לבעיתיות שהמצב החדש עלול לחולל אני מדגיש כי הבעיה החלה לפני הלידה וניסינו לא מעט גישות :לא ללחוץ,התעלמות תמיכה ועידוד ומה לא? אנא יעצי לנו משהו תודה רבה

02/07/2006 | 23:31 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, נתחיל כמובן מ... מזל טוב :). לגבי הגמילה - לא כתבת מה גרם לכם להחליט דווקא עכשיו בגמילה ? מה ראיתם אצל הילד שהחלטתם שהוא מוכן ? ביוזמת מי התחיל התהליך ? כמו שכתבתי כאן אינספור פעמים,גמילה היא לא תהליך שההורים אמורים להוביל אלא זה תהליך שהוא לגמרי של הילד ותפקיד ההורים לתמוך (כאמור,איני יודעת איך זה אצלכם). בדר"כ כשהילד באמת מוכן לגמילה והוא זה שקובע את הקצב,לא יופיעו בעיות עצירות. ישנו בפורום שרשור מאד ארוך (שע"פ האם הוביל לפתרון) בנושא. אנא קרא אותו ב"שאלות ותשובות" משמאל בחלק - גמילה. בנוסף,אני מוסיפה קישור לתשובות בנושא http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xFT/18605/xFP/18687 כמובן שאפשר לעשות חיפוש בפורום תחת - גמילה או טיטול ולמצא עוד תשובות. אם ישארו שאלות,אשמח לעזור. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות