פחד לילדה בת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/06/2006 | 23:15 | מאת: אמא מודאגת

בתי בת החמש וחצי פוחדת מהחושך וגם במהלך היום להיות לבד בעקבות סידרה בטלויזיה עים דמות מפחידה שהיא ובתי בת השמונה היו צופות בה בהתחלה בתי הבכורה היתה מפחידה אותה ומבהלה שהדמות מהסדרה נמצאת ושתיהן היו פוחדות לאותו הרגע עד ששמתי לב בשינוי אצלה הפחד התעצם והיא ממש פוחדת במהלך היום ובחושך שהדרקן ככה קוראים לדמות יגיע והיא בטוחה שהוא קיים בעקבות זאת היא הפכה למרות שהיא ילדה גם עקשנית ושובבה בחיי היום יום הכל התגבר היא הפכה להיות יותר עצבנית בוכה יותר יותר מתעקשת וזקוקה לנוכחות של אדם נוסף שאלתי היא כיצד אוכל להקל עליה ולגרום לה לביטחון יש לציין שאני כבר מונעת מהן לצפות בסידרה למרות שהיא בוכה ומתעקשת בנוסף לפחד לצפות בה אני משתדלת לחסוף אותה לחושך ולטייל איתה בערב ומסבירה לה שנעים כשמחשיך ושהחושך רצוי על מנת שנוכל לישון ואנו צופות גם בירח ובכוכבים אני חוששת שהיא תמשיך לפחד ותתעמק בפחד יותר השמח אים תתני לי טיפים כיצד להתמודד ולעזור לה תודה

28/06/2006 | 09:51 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, כמו שכבר כתבתי כאן המון פעמים - כשמדובר בפחד,אין טעם בהסברים ושיחות ארוכות מהסיבה הפשוטה - שיחות הן מתחום החשיבה (מיעדות לראש) והפחד הוא מתחום הרגש. גם אם היא תבין בראש שאין ממה לפחוד,זה לא יעזור לה להפסיק להרגיש את הפחד. אין טעם לחשוף אותה בצורה מוגזמת לחושך.לא צריך לא לחשוף במיוחד וגם לא להמנע במיוחד. צריך לזכור שהתנהגות של ילדים מאוד ניזונה מתגובת המבוגרים שבסביבה. לכן מאוד חשוב איך את מגיבה לפחד שלה. אם לא תשדרי over עניין בנושא (לדוג' שיחות,חשיפה,עודף הגנה וכו') סביר שלאט לאט הוא יחלוף. מה כן לעשות ? לקבל את הפחד. אפשר להגיד משהו כמו : " אני מבינה שאת פוחדת.אני כאן ואשמור עלייך". לא יותר מזה. בחרי משפט מסויים ובכל פעם שעולה עניין הפחד אמרי בדיוק את אותו המשפט (אפשר בליווי ליטוף קטן. לא יותר מזה). בהצלחה, מור

29/06/2006 | 14:22 | מאת: אמא שדואגת...

אני אם חד הורית לשלושה ילדים מדהימים.... הבכורה בת 13 האמצעי בן 12 והפרח הקטנה בת 6.... אני עובדת המון שעות ובקושי אנחנו מצליחים להגיע אחד אל השני.. אבל כאשר אנחנו כן ביחד.. הבן שלי ממש לא רוצה להיות איתנו.. קשה לי בזמן האחרון להגיע אליו בדיבור... כל שאלה ששואלים אותו התשובה קורקטית ביותר... אף פעם לא הצלחתי לנהל איתו שיחה לעומק... הוא ילד מאוד חכם גם בבית הספר למורים קשה להגיע אליו... השאלה היא .. האם באיזה שהוא שלב בהתבגרות שלו המצב ישתנה או שאני צריכה לקבל את הלבד שלו ולא להציק....

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות