אוכל, שינה, אמא, ילדה.

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/06/2006 | 13:15 | מאת: רויטל

ילדתי בת הכמעט 3, נוהגת בתקופה האחרונה לעשות המון בלאגן סביב שולחן האוכל. להעיף אוכל, להפוך את הצלחת בפתאומיות לבדוק יכולות בליסטיות של מוצרי מזון שונים על הקירות וכדומה. יש לציין כי היא ילדה נהדרת ומשתפת פעולה,למרות שלאחרונה היא מרבה לעשות הפוך ממה שמבקשים (אבל בעדינות) וקצת מורדת. בלי שום קשר לעניין האוכל ישנה בעייה, הקשורה בשינה לאחרונה, כאשר היא מתעוררת בלילה היא מבקשת די בצעקות להגיע למיטה שלנו , בד"כ אנו מנסים להרגיע אותה במיטתה אבל שוב לאחרונה זה לא כל כך הולך ומכיון שהצרחות מתגברות ואחותה הקטנה בת השנה וחצי ישנה איתה איננו רוצים שתתעורר ובסופו של דבר היא מוצאת את דרכה אל מיטתנו (בעזרתנו האדיבה כמובן!) ואצלנו במיטה זה לא כל כך נוח היא עושה די בלאגן שלא במודע מעיפה את הגפיים לכל עבר תוך כדי שינה. ונורא קשה לי באופן אישי לישון כך, לבעלי שיחיה זה לא מפריע. מה שבסוף גורם לי לא לישון וממש להיות יותר עצבנית. אודה לך על התייחסות והארה בנושאים אלה למען הורות טובה יותר וקשר טוב יותר.

20/06/2006 | 15:30 | מאת: מור וכסמן

הי רויטל, מאוד אהבתי את סגנון ההודעה...:). יש לי תחושה שבזמן האחרון התערערו קצת החוקים והגבולות (זה בסדר,זה קורה מדי פעם לכולנו..).יתכן שעברתם שינוי כלשהו (מעבר דירה,החלפת עבודה..) שהביא לשינוי ביכולת לאכוף את החוקים והגבולות,ויתכן שזו פשוט תקופה שאין כ"כ כוח. ילדים מגיבים מיד לכל שינוי קטן שחל בנו ולפעמים גם משתמשים קצת במצב כדי "לשפר תנאים". יש לי התחושה שאת יודעת בדיוק איך להחזיר את השקט,השלווה והשינה אל ביתכם. את תצטרכי להחליט האם כדי להשיג את השינה (או כל דבר אחר) חזרה שווה לך כמה לילות לא קלים או לא. לגבי שינה,תוכלי למצא תשובות דרך החיפוש בפורום וב"שאלות ותשובות".כנ"ל לגבי חוקים וגבולות. בהצלחה ואם יש צורך במשהו נוסף,אני כאן. מור

21/06/2006 | 11:49 | מאת: גיג

שלום : יש לי ילדה בת 3 ו4 חודשים מבחינת האוכל משהו הורג אותי לא אוכלת ולקחתי אותה לרופא ובקשתי שיתת לה איזה סוג של ויטמינים וברזל לפתיחת התאבון ולצערנו הרב קיבלה את זה בהתחלה ואחרי 3ימים סרבה לקחת מה אני יכולה לעשות הצילו אותי כל הזמן היא מבקשת ממני לאכול קרטיף ושתית קולה ותפוח אדמה כמובן צ"יפס . הצילו אותי תודהההההההההההה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות