ילד בן 3 רגיש לרעשים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/06/2006 | 14:54 | מאת: טלי

שלום מור, בני בן 3 ורבע מאז ומתמיד הוא היה רגיש לרעשים. לפני שאני אפרט רק אציין שהוא ילד שמח מאוד, חברותי מאד ואינטליגנטי. הבעיה היא, שכל רעש מקפיץ אותו גם אם זה רעש שאני בקושי שומעת. לדוג' - אנחנו מרוכזים במשחק מסויים ופתאום עובר אופנוע או משאית בכביש הוא ישר יוצא מהריכוז ושואל "מה זה הרעש הזה?" וניגש לחלון לראות. גם טלוויזיה שהיא בווליום קצת גבוה הוא מעיר לי שאחליש. אני יודעת שזה לא קשור לבעיית שמיעה כי הוא שומע טוב. אם כך, למה זה קשור? האם יש צורך לטפל בכך? רק אוסיף, שלפעמים אני מעירה לו שלא צריך להתייחס לכל רעש ואז מה עם לפעמים יש רעש חזק מדיי. האם אני נוהגת נכון? או שעדיף לא להתייחס לכך? תודה טלי

18/06/2006 | 18:42 | מאת: דלית

טלי ,כתבת ש"את יודעת שזה לא קשור לבעיית שמיעה כי הוא שומע טוב" (היטב) יש מקרים רבים בהם הצטברות נוזלים באוזן התיכונה גורמת לאפקט של הד באוזן. כל רעש נשמע חזק יותר . ורעש שלך קשה לשמוע , אמנם מקפיץ אותו. הוא שומע , אבל ייתכן שההד מגביר את עוצמת הקול ולכן הוא מגיב בחריפות. קחי אותו לבדיקת אוזניים שגרתית, כדאי מאד לפחות כשלב ראשון. מעבר לכך,עצם העובדה שאת נשארת רגועה וקשובה אליו, מבורכת בעיניי.

19/06/2006 | 13:14 | מאת: טלי

אני חושבת שזה משהו מולד. אולי יישמע מצחיק אבל עוד כשהוא היה בבטן, בכל פעם שהשעון מעורר היה מצלצל בשש בבוקר הוא היה קופץ. השאלה אם צריך להתייחס לזה ולטפל או להתעלם.

20/06/2006 | 15:18 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, יתכן שמדובר ברגישות יתר. אני מוסיפה כתבה בנושא,קראי וראי האם זה מדבר אלייך. http://www.nrg.co.il/online/1/ART/952/581.html במידה שאת מתרשמת שלא מדובר בכך,כדאי לעשות חיפוש בפורום תחת המילים - פחדים,רעשים.יש לא מעט תשובות בנושא. אם ישארו שאלות,אני כאן. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות