גם אצלי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

16/06/2006 | 08:05 | מאת: קארין

הי אירית רציתי גם לנדב לך קצת מניסיוני. גם בניבן שלוש, וכשראיתי שכמות המריבות הולכת וגדלה 0סיפור הבורק שלך ממש נשמע מוכר, ככה שזה ממש לא יוצא דופן), ואחרי קריאת ספרים, החלטתי: שילד בן שלוש לא יכול להבין דברים כמו אחריות או זה שממהרים בבוקר וכו, והוא צריך תמריצים שונים. לא חס וחלילה מהסוג החומרי (מתנות, ממתקים) אלא למשל "אתה רוצה שנלך מהר אל הגן, ונראה איזה משחקים יש היום?" , "כן", "אז בוא ננעל מהר סנדלים, ונלך לשחק בכל המשחקים ראשונים". או כל מיני תמריצים שמדברים אליו. לדעתי ככה הוא גם לומד לדחות סיפוקים (קודם עושים את החובות ואחר כך יש גם זכויות), וגם הכל הולך יותר בנעימים. מקווה שזה יכול קצת לעזור (לא שנגמרות המריבות,אבל....)

21/06/2006 | 19:20 | מאת: אירית

תודה קארין בהחלט עצה מועילה. אני מנסה להשתמש גם בשיטה הזו, אך גם זה לא תמיד עובד. צריך לחדש תמריצים מדי פעם וזה לוקח זמן להמציא משהו מספיק מקורי שיהווה לו תמריץ. בכל מקרה שוב תודה על התייחסות

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות