בתי בת 13 לא מוכנה לשמוע אל סדר בחדרה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/06/2006 | 10:05 | מאת: אלה

שלום רב, אני אמא בת +30 לבת בכורה בת 13 ועוד שתי בנות בנות 9.5 ושנתיים, לבתי הבכורה יש בעיה עם זה שאני דורשת ממנה לסדר את חדרה וארונה.אני צריכה לבקש ממנה הרבה פעמים לפעמים יותר מדי והיא פשוט מתעלמת מהדרישות, אבל כשהיא צריכה מאיתנו משהו כמו כסף או ללכת לחברה (אנו בדרך כלל לא מסכימים,לפחות לא בתדירות גבוהה)פתעום הכל נקי ומסודר בדרך כלל היא ילדה טובה חברותית מאוד יש לה המון חברים אחפת לה איך היא נראת, הרבה בוסם, בגדים יפים (מותגים) אבל החדר השם ישמור. אני חוזרת הרבה על הבקשות שלי- תסדרי את החדר, תסדרי את החדר. כל שעה, שעתיים אני נכנסת לחדר שלה וכלום לא קורה.פשוט אפס יחס לבקשה שלי. לי זה מאוד מציק כי אצלנו בבית תמיד הכל מסודר, גם אני וגם בעלי מאוד "סטיריליים" "פדנטים" גם הבת השניה שלי מאוד מסודרת וחדר שלה תמיד נקי ומסודר. אני מבקשת עזרה איך להסביר לה או איך להתמודד איתה

16/06/2006 | 11:02 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, כל הורה בוחר על מה הוא מנהל את המלחמות שלו מול הילדים.אני כמובן לא יכולה להגיד לך,תעזבי את זה,זה לא שווה את המלחמה והעצבים. אני כן יכולה לשער שככל שאת תשדרי שזה יותר מפריע לך ותשקיעי בזה יותר אנרגיות ותשומת לב,היא רק תסדר פחות. אני מעריכה שאם תוכלי להרפות קצת מהעניין והיא תבין שכדאי לה שיהיה מסודר בשביל עצמה ולא בשבילך,החדר יהיה מסודר יותר. כרגע זו הדרך שלה לעשות לך קצת "דווקא". את תחליטי האם את נכנסת למאבק הכוחות הזה או לא. ודרך אגב אין שום יתרון או גאווה גדולה בלהיות סטריליים ויתכן שהדרך של בתך להתמרד לסטריליות הזו שלכם,היא אי סידור החדר. ישנם הורים שנלחמים יום יום עם ילדיהם על סידור החדר ולאט לאט היחסים הופכים למאד טעונים ולא נעימים וישנם כאלה שאומרים - בדיוק בשביל זה יש דלת. כדי שאני אוכל לסגור אותה ולא לראות מה קורה שם. לשיקולך. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות