אך להגיב

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/06/2006 | 07:24 | מאת: אמא

ילדתי בת ה-4 ויש לי בעיה לפעמים אך להגיב כשאני כועסת עליה או מציבה לה גבולות בחלק מהפעמים שהיא בוכה וכועסת, היא אומרת לי שאני אמא רעה והיא לא חברה שלי והיא לא תחבק אותי ותנשק אותיכמובן שזה מלווה בבכי . השאלה שלי היא האם להתעלם או להגיב. אני אומרת לה בד"כ שמאוד עצוב לי שהיא לא רוצה להיות חברה שלי וחלק מהפעמים אני יושבת ומסבירה לה למה אני לא כועסת אבל זה לפעמים ממש סרט להרגיע אותה . מה נכון אך להגיב? תודה

16/06/2006 | 10:56 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, הילדה בונה על רגשי האשם שלך וכפי הנראה היא למדה שזה עובד. אם את חושבת שהכעס/עונש/גבול הוא מוצדק ובמקום,עשי זאת וכשהיא אומרת לך שאת אמא רעה או היא לא אוהבת אותך (דרך אגב,אין כמעט ילד שלא אומר את זה מדי פעם. לפי התשובה שהוא מקבל הוא מחליט האם לחזור על זה שוב או לא) אל תחזרי בך,אל תתחילי להסביר ואל תספרי כמה זה עצוב לך. עני משהו כמו - את כועסת כי לא הרשתי לך x ואני מבינה אותך. לא יותר מזה. אין כאן שום מקום לתשובה אמוציונלית. ברגע שאת מגיבה כמו שכתבת את מעודדת אותה להשתמש באהבה שלה כנשק מולך. כמובן,שאם את חושבת שהכעס/שונש/גבול היה לא מוצדק,מראש אל תתני אותו. בקיצור,אם את מגבילה/כועסת/מענישה עשי זאת כשאת שלמה עם עצמך או אל תעשי. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות