גננת בבעיה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/06/2006 | 18:30 | מאת: אורלי

אני גננת במיקצועי מזה שבע עשרה שנה יש לי השנה בגן ילדה ממש מקסימה האם נראת לי קצת לא בסדר מבחינה תיקשורתית אם הילדה האם צועקת על הילדה הרבה הילדה מפוחדת ממנה מאוד .לדוגמא לקראת פסח להורים הללו חזר שיק עבור תשלום הגן , שזה קרה כבר מס' פעמים השנה ההורים הללו חתומים על חוזה שנתי ומחוייבים לתת שיקים מראש לכל השנה וכמובן עקב שקרים מרובים כמו אין לי עכשיו שיקים ,וזה שיק אחרון וכך סחבו אותי שנה שלימה הילדה יש לציין שהיא כבר שנה שניה אצלי בגן . כשהתקשרתי לאב לומר לו שחזר השיק הוא פשוט במקום להתנצל צעק עלי ואמר לי רק התשלום של ביתי חסר לך את לו יכולה לחכות אם זה עד אחרי החג בקיצור ,לאחר דיבורים חוזרים הוא נתן לי חלק בסוף החג הוא נתן לי את ההפרש ,כשהאם הגיע לגן אחרי חופשת החג היא פשוט התפרצה עלי כאילו אני לו בסדר השיק שלה חזר ולמה אני לו מחכה בשיא חוצפתה . היה אותו יום ויכוח סוער ביננו , תוך כדי ויכוח אמרתי לאם שהיא הולכת ומדברת על הגן מאחורי גבי ואם יש לה איזה בעיה שתשב לפתור אותה איתי בלבד ולא ללכת ולחמם הורים . היא פשוט אמרה לאיזה אמא שיהיא פריירית שהיא משלמת את חודש אוגםט כי היא מתכוונת לברוח מהתשלום (יש לציין שבחוזה כל ילד שנמצא בגן משלם את אוגוסט מלא למרות 10 ימים פעילות בלבד זה נוהל מאירגון הגנים ). והיא חתומה על זה היא מתכוונת להוציא את הילדה בסוף חודש זה ואני אמרתי לה שאם היא רוצה שאני יקבל את הילדה לגן היא צריכה לשלם לי על חודש אוגוס יחסי לכל השנה בלי חישוב של חודש יולי . וז היא תפסה את הילדה מהיד ולקחה אותה בחוזקה והילדה ממש צרחה ובכתה כי היא נבהלה ואמרה לה בואי הביתה היא לא רוצה אותך פה בגן , אחרי כן שאני הרגעתי את הילדה כי היא ממש לו אשמה שיש לה אמא כזאת ואז היא אמרה לי אני עוד יתלונן עליך במס הכנסה וכולי אני הראיתי לה שכל ילדי הגן רשומים ועל כולם אני מוציאה קבלה אני לא מחפסת בעיות וכו'. אחרי כן היא התקשרה לבעלה בנוכחותי והוא רצה לדבר איתי בטל ואז הוא שמע את המתרחש ואמר לי קבלי את הילדה בערב אני בה ונתחשבן הכל הסתדר בסוף אבל הבעיה העיקרית היא ,אני לא יודעת אם באמת היא מוציאה אותה בסוף חודש כי היא יכולה לשנות דעה , וחוץ מזה לנו יש טיול ב-4.7.06 והיא לו אמורה להיות כבר בגן ואני לו רוצה שהיא תדע שיש טיול בגן כי על התנהגות כזאת לאמא לא מגיעה פרסשעוד בטיול אנו מחלקים כל מיני דברים . על הילדה מאוד כואב לי ואני כן יתן לה כל מיני הפתעות שקניתי אבל את המתנה העיקרית שהיא שייכת לטיול שנתי ומסיבת סיום אני לו רוצה להשקיע באמא כי המתנה תינתן באמצע המסיבה ביחד אם שיר שהמנגנת תעביר ואז כל ילד יקבל מתנה אישית . רציתי לשאול אותך אם אני צריכה בכול זאת להביא את הילדה לטיול ולהשקיע בה מתנה של 50 ש"ח. או לא לומר להם כלום ולתת לה את שאר הדברים שקניתי חוץ מהמתנה היקרה שלפי דעתי אני יודעת בטוח שהיא לא מעריכה האם כלום . ואם תוכלי לומר לי איך לשלוח את ההזמנה לטיול והמסיבה שאולי אחד ההורים יגיד ליד האם משהו ואז זה יעבור אליה ואז שוב תהיה מריבה ואני לא רוצה שום עסק חוזר איתה .יש כמה אפשרויות שאני חושבת לתת להם את ההזמנה .1. לתת להם פתק בתוך בתיק שמזה אני חוששת שהם ישאלו אותי דברים על הטיול ואז היא תהיה במקום ותדע , 2.לשלוח הודעה בפלא ולומר להם שכל שאלה ישלחזור אליי בפלא וכך אולי תפטר הבעיה . יש לציין שעלות המתנות שהילדה תקבל הם 35 ש"ח בלי המתנה הגדולה . . ודבר חשוב שרציתי לציין אני גן פרטי .אודה לך באם תחזירי לי תשובה בהקדם האפשרי .

15/06/2006 | 10:28 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, השאלה שאת שואלת לא נוגעת לתחום של יחסי הורים ילדים אלא יחסי גננות - הורים. הרשת עמוסה בפורומים המיועדים לגננות ומתעסקים בדיוק בשאלות אלה (בתפוז,הפורום הגדול לגננות וכו'). אני בטוחה שתוכלי לקבל שם תשובה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות