כיצד להגיב?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/06/2006 | 22:54 | מאת: נתנאלה

מור , נולד לי תינוק לפני 3 חודשים ובני הגדול בן השנתיים ו-7 חודשים מתחיל בזמן האחרון לבקש ממני להאכיל אותו כמו שאני מאכילה את הקטן,לשחק איתו כמו שאני משחקת עם הקטן,וכשאני משתפת איתו פעולה הוא פשוט מחקה אותו -משמיע קולות כמוהו,צוחק כמוהו,מושיט את הידיים והרגליים כמוהו... זה ממש מבהיל אותי... אני צריכה לשתף עימו פעולה או לא? איך להגיב כשזה קורה?

13/06/2006 | 14:59 | מאת: ג'ודי

שתפי פעולה, למה לא ? אין לך בכלל ממה להבהל. רוב הילדים מגיבים בצורה זו להולדת ילד חדש . רק מדי פעם תזכירי לו כמה כייף לו שהוא יכול כבר לדבר כמו גדול, וכמה כייף לו שהוא יכול לשחק בצעצועים של גדולים ושיש לו שיניים והוא יכול לאכול מה שאחיו לא יכול. כמו למשל - סוכריות,גלידות ומה שהוא אוהב. וחוץ מזה - מזל טוב.

15/06/2006 | 10:25 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, הגדול מנסה לאותת שגם הוא זקוק לתשומת לב והוא קצת מקנא. להבנתו,מקבלים תשומת לב אם נעשים קטנים. אל תמנעי ממנו להתנהג כמו התינוק אבל עודדי וחזקי אותו כשהוא מתנהג "כמו גדול". בנוסף,תני המון תשומת לב כשהוא "גדול" וקצת פחות כשהוא "קטן". אבל אל תתיחסי לכך ישירות. אנא קראי ב"שאללות ותשובות" את החלק אח חדש. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות