שינה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/06/2006 | 13:51 | מאת: נטלי

שלום, בני בן חצי שנה נרדם בלילה בלי שום בעיה הוא בדר"כ נרדם ב- 21:00 (לאחר שאכל דיסה משביעה) והוא נוהג להתעורר כ-5 שעות לאחר מכן כי הוא רעב. ואז אני מניקה אותו ולאחר כשעתיים הוא רגיל להתעורר שוב ולאכול. איך אני יכולה לגרום לו לא להתעורר כפעמיים בלילה (יש לציין שהוא אפילו לא פותח עיניים הוא אוכל וחוזר לישון) ניסיתי בעבר את שיטת ה-5 דק' לא ניתן ליישם(כאב לב :( ) . האם להמשיך להתעורר ולהאכיל או שיש משהו שניתן לעשות במצב כזה ובגיל כזה? הפחד שלי זה שהוא ימשיך ויתרגל להתעורר לצורך אוכל עד גיל מאוחר. אשמח לקבלת תשובה

15/06/2006 | 10:17 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, א. בגיל חצי שנה זה עדיין מאוד הגיוני שיתעורר בלילה לאכול. ב. אני לא יודעת מה הוא אוכל לפני 21,אבל יתכן שיש צורך לתת את הדייסה הסמיכה מאוחר יותר (בסביבות 23 - חצות). ג. אני לא יודעת ממתי הוא אוכל את הדייסה הזו אבל כעבור תקופה,הם בדר"כ זקוקים להסכה נוספת. ד. אם אין בעיות משקל עודף,יתכן שכדאי לעבור לדייסת סולת שהיא הכבדה והמשביעה ביותר. ה. את ההנקה רצוי לשמור לשעות היום ולא ללילה. יניקה עונה לילד גם על צרכים רגשיים - חום,קרבה,ליטוף.. ז"א,לא תמיד זה מתוך רעב אלא מתוך נחמה וצורך במגע. לכן,אם הוא אוכל טוב קשה לי להאמין שהוא רעב פעמיים בלילה. יתכן שהוא זקוק לקרבתך ולמגע שלך. נסי בהדרגה להחליף את סוג המגע. לטפיל אותו,חבקי אותו וראי אילו תגובות את מקבלת. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות