בעיות להתקלח...

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

10/06/2006 | 22:26 | מאת: מירב

שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים,ילדה מדהימה, שיודעת להתבטא ומפותחת הרבה מעבר לגילה. עד לפני כחודש הייתי עושה לה אמבטיות בעיקר, ורציתי להתחיל עם מקלחות, ומאז היא פשוט מסרבת להתקלח (או אמבטיה), וכל כניסה איתה למקלחת זאת מלחמה (שמלווה לעיתים בבכי ממש היסטרי). ניסיתי כבר הכל - ואני כבר לא יודעת מה לעשות, חשוב לי לציין שני דברים: 1. יש לה סדר יום די קבוע 2. אני בהריון מתקדם (לכן ניסיתי להתחיל עם המקלחות, כי לא תמיד בעלי נמצא כדי לעזור עם האמבטיה). כמו כן, לא קרה שום דבר טראומטי שיכול היה לגרום לה להתנהג בצורה הזאת. אשמח לקבל עיצות איך להתמודד עם המצב הזה. תודה מראש

15/06/2006 | 10:11 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, לעיתים הזרם שיוצא הדוש מרתיע/לא נעים/מפחיד ילדים קטנים. כדאי לתת לה גיגית קטנה לרחוץ בובה. ביחד איתה מיצאו טמפ' שנעימה לבובה,זרם שהבובה אוהבת וכו'. בהתחלה עשו זאת בכיור ובהמשך העבירו את הבובה לאמבטיה. ואז לדוש. דרך זה עבדי עם הילדה על נעים לא נעים. בנוסף,יתכן שזה באמת מוקדם עבורה. סה"כ מדוברת בילדה מאוד קטנה. מה שחשוב הוא לא לעשות שום דבר בכוח או תוך כדי הצעקות שלה. אפשר לנסות לפחות בתקופת ההסתגלות לשטוף אותה עם ספוג ומן מטלית כזו. ספוג כדי לסבן ומטלית רטובה כדי לנגב מבלי שהמים יהיו ישירות עליה. בהצלחה, מור

15/09/2006 | 23:02 | מאת: לי

שלום יש לי 2 בנים בגיל 10 ו 12 לאחרונה הילד הגדול התחיל לשקר בכמה עיניים מהותיים לדוגמא: הוא מתקלח ואומר שחפף את הראש . כשהוא יוצא מהאמבטיה אני שואלת אותו שוב אם הוא חפף ועדין הוא טוען שכן אבל כמובן הוא משקר והוא מנסה להצדיק את השקר שלו . כנ"ל עם צחצוח לפני השינה . הוא רב איתנו שהוא צחצח אבל המברשת יבשה . הוא בוכה ומתפרץ כשאירים לו שוב ושוב. אנחנו על סף התסכול כיצד עלינו להתנהג איתו במצבים כאלו תודה לי

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות