דילמה-המשך השאלה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/06/2006 | 22:32 | מאת: סימונה

קראתי את דעתך , וגם אני רואה יתרונות בגן עירוני הבעיה אצלי שבתי תהיה בספטמבר רק בת שנתיים ו-9 חודשים. ההורים שפנו אלייך ילדיהם היו בני 3 ו-7 חודשים. אם ביתי הייתה בגיל זה לא הייתי כלל מהססת לרשום אותה בגן עירייה . אני בדילמה כי מבחינת גיל ביתי מרוויחה שנה והיא תהיה הכי קטנה בגן של ילדים בני 3 וחצי - 4 וחצי... והיא תהיה לעומתם רק בת שנתיים ו-9 חודשים אז מה דעתך?

15/06/2006 | 09:48 | מאת: מור וכסמן

הי סימונה, כן,שמתי לב להפרשי הגיל אך עדיין תשובתי היא אותה התשובה. אני מאמינה שאם ילד מפותח,בריא מבחינה שכלית - רגשית,לא מראה על שום קשיים שדורשים התייחסות מיוחדת כדאי לבחור באופציה המאתגרת ולא באופציה ש"תקפיא" אותו במצבו. דרך אגב,אני שלחתי את בתי הקטנה בגיל 2 ו 11 חודשים לגן עירוני והיא מסתדרת מעולה. צריך לזכור שהגיל לבד הוא לא הפרמטר על פיו דברים נקבעים. הפרמטרים הם : בשלות שכלית בשלות רגשית יכולת הסתגלות מידת הנפרדות וכו'. בהצלחה, מור דרך אגב,אני מכירה ילדים בני 4 - 5 שפחות מתאימים לגן עירוני מאשר בני 3.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות