שינה משותפת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/06/2006 | 22:30 | מאת: שפרה

מור שלום, יש לי בן בגיל שנתיים ו-7 חודשים ומאז שהוא נולד עשינו טעות והוא יישן במיטתינו . היום אנחנו מרדימים אותו במיטה שלנו ומעבירים אותו למיטתו. מה שקורה הוא שכשאני מרדימה אותו הוא מסרב שאביו יבוא וישן איתנו ..הוא פשוט צורח ומתעקש שילך לישון בחדר השני עם בני השני התינוק. מפאת השעה המאוחרת בעלי מוותר לו ומעדיף שיירדם ואז יועבר על ידינו למיטתו והוא אכן הולך ולעיתים נרדם בחדר הסמוך. אין לי ספק שזה לא בסדר ואנו צריכים לשנות את ההרגל הזה ,אך מדוע הוא כ"כ מתעקש שאביו יילך? מה גורם לו לרצות לישון איתי לבד בחדר? אני בטוחה שאנו עושים טעות אך את חושבת שבעלי צריך להתעמת איתו ולא ללכת מהמיטה.?

15/06/2006 | 09:42 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, הרבה פעמים אני נמנעת במכוון לנקוט כאן דעה חד משמעית. במקרה שלך,אני אנקוט. ב ע י נ י (וכמובן את לא חייבת לקבל את זה ),חד משמעית בעלך צריך לישון במיטה שלכם ולא לתת לילד בן שנתיים שלוש להחליט היכן אבא ישן. ברגע שאתם מאפשרים לילד החלטה כזו לא רק שאתם לא עוזרים לו או לכם,אלא זה עלול לחזור כבומרנג ולהשפיע על יחסיכם בעתיד. בעצם זה שהוא מחליט דבר כזה אתם משדרים לו שהוא הסמכות ולכם אין שום סמכות הורית. בגיל שלוש זה עדיין לא גורם להמון בעיות. אבל אם תקראי כמה הודעות מתחתייך על ילד בן 10 שמבחינתו הוא הסמכות בבית,תביני עד כמה זה לא רצוי. לגבי השאלה - מה גורם לו לרצות לישון איתך לבד - זה ממש לא רלבנטי. הורה טוב,הוא לא הורה שאומר אמן לכל גחמה של ילד. אני מצרפת מאמרים מעניינים לגבי סמכות הורית (כבר פעם 3 היום,אבל הם באמת מענינים): http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=108 http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=109 http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=187 בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות