חוויה רגשית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/06/2006 | 22:25 | מאת: אליאור

מור היי, איך נותנים לילד בן שנתיים וחצי - שלוש לבטא את החוויות הרגשיות שלו. הרי אם ילד כועס הוא רוצה להכות,לצעוק כדי לפרוק זאת ורוב ההורים לא מרשים שזה יקרה , ומצד שני צריך גם לתת להם לבטא את הרגשות שלהם אז מה עושים? ודרך אגב...כל פעם מחדש אני נהנית לקרוא את תשובותייך והשקפת עולמך בכל הקשור ביחסים בין הורים וילדיהם- רק ללמוד ממך.. יישר כול!

15/06/2006 | 09:35 | מאת: מור וכסמן

הי אליאור, תודה רבה :). השאלה היא מאוד כללית,אבל אני אנסה בכ"ז. 1. לצד האיסור להרביץ/לצעוק.. ,יש דגש מאוד גדול על שיקוף (כדאי לקרא ב"שאלות ותשובות" - גיל שנתיים,תסכול). 2. תמיד אפשר לתת חפץ שעליו אפשר לפרוק תסכול. במקום להרביץ לאמא - אני מבינה שאתה כועס. אני לא מרשה להרביץ לי,אתה יכול להרביץ לכרית הזו כשאתה כועס. 3. הבעת תחושות ע"י יצירה - להכין ציור כועס (לדוג' צבעי ידיים והוא מורח ב"עצבים"),ציור שמח וכו'. את זה עושים לא בשעת כעס אלא ביומיום כחלק משיקוף והכרת רגשות. 4. מודלינג - כשמבוגר בסביבתו כועס (לא עליו),להגיד - אוף,אני כ"כ כועס עכשיו. אני אשב בצד כמה דק' להרגע. מקווה שעניתי. בי, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות