מעבר דירה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/06/2006 | 10:28 | מאת: מירה

מור שלום, אני אם בת 27 לשני ילדים :אחד בן שנתיים וחצי ואחד בן 3 חודשים.בעלי קיבל הצעת עבודה באיזור מגורים אחר , מה שזה אומר שאנו צריכים לעבור דירה לאזור אחר בארץ.בני בן השנתיים וחצי נמצא בגן מראשית השנה והוא התרגל כבר לסביבה שלו,רכש חברים בגן.המעבר הזה מאוד מפחיד אותי שמא זה ייפגע בבני הגדול. המעבר לאזור החדש אמור להיעשות רק בסוף אוגוסט וזה אומר הסתגלות בו זמנית של בית חדש,סביבה חדשה,גן תת חובה חדש וחברים חדשים .אני ממש מודאגת ואפילו מוכנה לוותר על כך אך בעלי חושב שזה צעד מאוד חשוב לקריירה שלו. אם המעבר היה קורה עכשיו יכולתי אט אט להרגיל את הילד מדבר לדבר. אך כיוון שהוא קורה בפתחה של שנת הלימודים הבאה זה אומר הסתגלות של הרבה דברים יחד. אנא עיזרי לי ... האם זה ייפגע בבני ? איך אני יעשה זאת?

06/06/2006 | 11:04 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני לא חושבת שזה נכון לוותר על זה רק בגלל הילד. סה"כ מדובר במעבר שהרבה ילדים מתמודדים איתו ואני לא רואה בו איזשהי "סכנה" יוצאת דופן. צריך לזכור שילדים מאוד מושפעים מתגובת ההורים ומהמסרים (הלא מילוליים) שאנו כהורים מעבירים להם. לכן,אם תתיחסי לזה כאל איום,כאל דבר קשה וכו',סביר שגם הילד יגיב כך. לעומת זאת,אם תתיחסי לזה כאל שיפור בחיים,כאל חויה,כאל חלק נורמלי מהחיים,סביר שהמעבר ותקופת ההסתגלות יהיו קלים יותר. כמובן שיתכן שתדרש תקופת הסתגלות ויוהיו כמה ימים לא קלים,אבל זה בסדר גמור. מה עוד שלא מדובר במעבר מעכשיו לעכשיו אלא יש לכם מספיק זמן להכין את הילד (גם לגבי הכנה,אין צורך להגזים בגיל הזה וחשוב לעשות זאת בפרופורציה). שיהיה מעבר קל ובהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות