אוננות תינוקות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/11/2004 | 18:25 | מאת: זיוהלה...

היכן אני יכולה לקרוא חומר בנושא , איך להתייחס וכדומה. בתי בת שנה וחודשיי ועושה זאת האופן תכוף אני די חסרת אונים , לא כי היא עושה זאת אלא כי אינני יודעת איך להתמודד.

24/11/2004 | 09:20 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב זיוהלה. כתבת שבתך בת שנה וחודשיים ומאוננת באופן תכוף. אני לא הצלחתי להבין משהו שאשמח אם תוכלי להסביר לי - הילדה עם טיטול ? ואם כן איך היא מגיעה למצב שבו היא מאוננת באופן תכוף,ז"א מבחינה טכנית?. לגבי תגובה לאוננות - דבר ראשון והכי חשוב - זה נורמלי,נורמלי,נורמלי...... . אמנם זה גיל צעיר אבל זה נורמלי !. צריך להבין שאוננות בגילאים האלה היא לא אותה האוננות של גיל ההתבגרות והלאה. בגילאים הצעירים אין לזה אופי מיני ,אלא יותר כמו חקירת הגוף שלי ובדיוק כמו שיניקה גרמה לי תענוג גם אוננות גורמת לי תענוג.מבחינת הילד הקטן אין הבדל . אנחנו,המבוגרים, נותנים לזה את האינטרפטציה ,הפרוש, שלנו . זה מביך אותנו בגלל ההקשרים שאנחנו עושים לנושא.לילד אין שום הקשרים בנושא,זה לא מביך אותו ,זה בדיוק כמו אכילה או כל דבר אחר שגורם לתענוג. את כאמא יכולה להחליט האם את מתייחסת לזה כמבוגרת,עם ההקשרים המבוכות וכל מה שנלווה אצלך לנושא או שאת מתייחסת לזה כאל הכרות עם הגוף,כלמידה,כדבר תמים. אני יכולה להגיד שכאמא אני תמיד התייחסתי לזה כאל עוד התנהגות ,אחת מיני רבות. לא נהגתי לעשות מזה עניין,כן נהגתי להסביר לאט לאט בהתאם לרמת הילדה שזה דבר שעושים בפרטיות . חשוב לבדוק עם עצמנו (לגבי הרבה דברים,לא רק לגבי אוננות) מה המסר שאנחנו רוצים להעביר בתגובה שלנו ועד כמה התגובה שלנו היא תגובה למעשה הילד פרופר,או שהיא תגובה מתוך אינטרפטציות,פחדים חששות..... שלנו. אני מקווה שקיבלת תשובה שתעזור לך,בכל מקרה יש גם באינטרנט וגם בכל ספר להורים פרקים על אוננות. אם תרצי להוסיף,אני פה. מור.

25/11/2004 | 23:24 | מאת: זיוהלה

המון תודה על התשובה . בעיקרון אני ורמת עם העיניין ולא מעירה לה , אבל זה כבר הופך להיות קצת יותר מידי ובכל מקום (כמו אצל חמתי על הריצפה) . איך היא עושה את זה טכנית :...המון פעמים במהלך היום היא נישכבת על הבטן ואת בובת המעבר שלה (בובה רכה) שמה מתחת לאיבר המין וזזה אחורה וקדימה ... אי אפשר לפספס זה זה ... אני מפחדת שאם אגיד לה כאן מותר או כאן לא אצור אצלה תחושות לא טובות ועם השלכות שליליות בעתיד אבל זה באמת משהו שהיא צריכה לעשות רק בבית ואוטוטו מתחילה ללכת לגן ושם כן יכולות להיות תגובות אחרות .

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות