עזרה דחוףףףףף

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/05/2006 | 10:16 | מאת: ורדה

שלום, לגיסתי יש 3 ילדים. הבן הגדול בן ה-13 היה בעבר תלמיד מאוד חרוץ ולפני כחודשיים חלה ירידה משמעותית בלימודיו. הוא היה תלמיד מאוד חרוץ והכי חכם בכיתה ועכשיו הכל התהפך.כל זה קרה שהאב נסע לחו"ל לצורך עבודה. יש לציין שהאבא הזה היה בעבר בכלא כפעמיים (כמובן שהילד לא ידע הוא ידע שהאב בחו"ל). עכשיו לפני כחודשיים נסע האב לחו"ל. יש לציין שהילדים גדלו כמעט ללא אב כל הזמן היתה סביבם רק האמא. לבנתיים הילד "מתדרדר" בלימודיו והתחיל להסתובב עם תלמידים שמעשנים וכו'. האם ממש מתוסכלת מזה. האב כרגע גם לא מתכוון לחזור , ולא מוכן להתגרש מהאם בשום פנים ואופן. בביה"ס הוחלט להביא לו חונך (כבן 40) שייתן לו דמות אבהית. הוחלט גם יחד עם המורה לנסות להרחיק את החברים האלה ממנו (דבר שמאוד קשה לעשיה) . כרגע המצב בבית מאוד ירוד הילד מסתגר בתוך עצמו והאם לא יודעת מה לעשות. העצה של "להרחיק אותו מחבריו" לא ממש מצליחה ולא נראית ממש יעילה. האם עליה לנסות להרחיק אותו בכל זאת (הפחד שלה שלא יהיה יותר גרוע, האם חונך זה דבר יעיל ולא יהפוך את הילד ליותר ממורמר? מה היית ממליצה לה? היא ממש חסרת אונים ...

21/05/2006 | 12:07 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, מה הייתי ממליצה ? בשתי מילים - לפנות לטיפול. אני מאוד לא אוהבת את המשפט - "להרחיק מחברים ש...". מדוע ? 1. במרבית המקרים הנערים שמסתובבים עם חברים "כאלה" מספרים שזו החברה היחידה שהסכימה לקבל אותם וזה המקום היחיד שנותן להם תחושת ערך. האם מישהו חושב שנער בגיל ההתבגרות יסכים לוותר על תחושת הקבלה והערך העצמי ??? 2. זה מאוד כוחני ובדר"כ גורר תגובה כוחנית מצד הנער. זה מעורר מחול שדים ומביא להדרדרות במעט הקשר שנותר. 3. חבל לתלות מצב רגשי קשה של נער ב - החברים אשמים. לא סתם נער נורמטיבי מתחבר פתאום עם נוער שוליים. ישנה הדרדרות רגשית המובילה לזה. לכן,חשוב לטפל בהדרדרות הרגשית ולא בסימפטום,דהיינו,החברים. לגבי החונך - חשוב לברר מיהו,מה הרקע שלו,מה מטרת המפגשים וכו' (דרך אגב,ילד בן 13 מסכים לקשר עם בן 40 ? זה די נדיר). למיטב ידיעתי קיימים פרויקטים של יח' שיקום האסיר בשיתוף פר"ח,לחונכות סטודנטים לילדי אסירים. יתכן שכדאי לבדוק את האפשרות הזו. בנוסף,סביר שהאם נמצאת בקשר עם גורם טיפולי (מתוקף היותה אשת אסיר),כדאי להתייעץ איתו ולבדוק אפשרות של טיפול ציבורי לנער באזור המגורים. ולסיום,אל תשלו את עצמכם,מעט מאוד ילדים (גם בגילאים הרבה יותר צעירים) לא יודעים שאבא לא בחו"ל אלא בכלא. להערכתי,הוא יודע ועצם זה שאתם משדרים שזה סוד מקשה עליו עוד יותר,כי הוא גם לא יכול לשתף אתכם בפחד/חשש/כעס שהנושא מעורר בו. כאמור,אני לא מאמינה שתשיגו הטבה ללא טיפול וכדאי להתחיל כמה שיותר מהר לפני שהבעיות יגדלו. הרבה בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות