לא רוצה ללמוד גיל הבגרות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/05/2006 | 14:23 | מאת: אור

יש לי ילד בין 16.5 שהוא יצא מהדת ולא רוצה ללמוד הכנסנו אותו לשנה לבית ספר שהוא החליט עליו ושם הוא פשוט לא לומד אלה רק מתקלקל ביהס" ממלכתי לילד יש חוסר בחומר של שנתיים הוא למד בישיבה לפני כן השאירו אותו כתה למרות שהוא בהתחלה לא רצה אבל השלים אם זה . במשך שנה הוא פשוט ישב ולא השקיע בכלום הוא טוען שהוא לא יכול לעשות מבחנים הוא מגיע למבחן והכל פורח, אחרי מעקבים בבית הספר הילד לא היה נכנס לכתה לא ניגש למבחנים ,לא מגיע לבית ספר ועושה את עצמו כאילו הוא הולך רגיל אנחנו זוג חרדים שלא מקשים על הילד מבחינה דתית רק מבקשים תמיד שלא יעשה דברים שיכולים לפגוע באחיו הקטנים מבחינה דתית ,הוא תמיד מבטיח ולא מקיים הוא טוען עכשיו בימים אלו במיוחד שהוא לא ודע מה הוא רוצה מעצמו יום אחד הוא רוצה ללמוד ויום אחד לא, בבית יש לו התפרצוית על אחיו הקטנים מנסה להתחצף (בקטנה) אבל עושה חשבון במיוחד לאמא שלו הוא תמיד מספר שאמא שלו היא כמו חברה אבל כשהיא מתרגזת אז היא לא חברה . אנו נותנים לו יד חופשית כמו: לצאת אם בנות ,לטייל בכל מיני מקומות אם חברים כמובן בהשגחה מרחוק כמו שאומרים בבית הספר הזה התגלה לי שיש בחורים שמעשנים בנגים פניתי להנהלה והם רוצים שהבן שלי יגלה להם מי ומה מעשן הבן שלי לא מעורב בבלגן הזה אך הוא לא רוצה להיות המלשין אני אמרתי למנהל המקום שזה צריך להיות תפקידם ולא תפקיד התלמיד וגם שבבית ספר זה יש שני סוגים אחד חילונילצורך העיניין ואחד ממלכתי הילד שלי הולך תמיד אם החילונים שם וגם יש בנות שביקשו ממנו להכנס איתם לשירותים יש להם אמצעי מיגון אמרו על תחשוש וכדומה לפי רעות עיני הילד לא מעוניין בלימודים הוא עוד בבעיה שהוא לא מוצא את עצמו ולא יודע מה הוא רוצה החלטנו אחרי שיחה אתמול שהוא לא הגיע לבית ספר במשך יומיים ולא עבר את המבחן שהיה ביום שני ואז הוא אמר שקשה לא למרות שדרך הגב אנו הצענו הרבה פעמים עזרה מורות פרטיות וכדומה אך הוא לא הסכים הראש לפי דעתי נמצא בחברים , בילויים , חברה . אתמול עקב הבלגן שהיה בבית ואני חיפשתי אותו עד שעה מאוחרת שהוא לא הגיע כהרגלו לבית נפגשתי בבית ספר אם ילדים שמעשנים סמים שראיתי זאת בעיני וז נדהמתי ולכן החלטתי שבני לא ילך לבית ספר יותר כי לפני רעות עיני הילד יכול להתקלקל שם יותר הצעתי לחפש עבודה .במקום הלימודיםהעיקר שלא ישב סתם בבית רציתי לקבל ממך עצה מה עושים בנדון

20/05/2006 | 23:26 | מאת: אור

מור זה דחוף האם תוכלי לשיב לי תשובה לגבי גיל הבגרות תודה מראש

21/05/2006 | 11:30 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, יש לי הרגשה שעניתי על השאלה כבר לפני 3 שבועות... הנה התשובה ואני עדיין עומדת מאחוריה. אין טעם לחכות שהמצב ילך ויחמיר,כדאי לטפל כמה שיותר מהר. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xPG/40/xFT/17760/xFP/17889 בהצלחה, מור

21/05/2006 | 23:50 | מאת: אור

קיבלנו תשובה ממך פעם קודמת אך אנו לא יודעים לאן לפנות אם תוכלי ליעץ לנו לאן אודה לך מראש אור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות