פחדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/05/2006 | 21:57 | מאת: ליאת

מור שלום, בתי בת שנתיים ועשרה חודשים החלה לקום בלילות השבוע האחרון באישון לילה כשהיא צורחת מבכי וזועקת שיש לה נמלים ו/או ציפור על הגב. אני כמובן נגשת אליה ומרגיעה אותה שהסרתי את החיות מגבה והיא יכולה עתה לחזור לישון וכך היא נרגעת ושבה לישון. שמתי לב שהיא נורא חוששת מחיות גם במהלך היום, כך למשל היא חושבת שכלבים אוכלים אנשים ונלחצת מאוד כאשר היא רואה כלב אפילו הקטן ביותר. שאלתי את הגננת האם היתה לה תקרית לא נעימה עם כלב שהרי היא מתחנכת בקיבוץ ששם כידוע בעלי חיים חיים עם הילדים והיא אמרה שלא. אפיתו למראה נמלים היא נתקפת חרדה. זחלים למשל היא מסרבת להחזיק, בזמן שחבריה לפעוטון עושים זאת במסגרת המפגשים היומיים בהם מדברים על גלגולו של הפרפר. שאלתי היא כיצד אפשר לעזור לה להתמודד עם הפחדים הן ביום והן בלילה. ברור לי שלומר לה "אין מה לפחד" וכו' זה לא מועיל מכיוון שהרציונל שלה מנוטרל בעניין הזה - אם כן מה ניתן לומר וכיצד לעזור. אני אציין שכשהיא איתי והיא חוששת מכלב שעובר לידינו למשל אני לא מכריחה אותה להתקרב ולא מתעקשת אני מרימה אותה על הידיים לבקשתה, ונותנת לה דוגמא אישית, אני מלטפת את הכלב ומדברת אליו כמה שהוא נחמד וידידותי ולא מזיק וכו'. אודה לך על העיצה וההכוונה.

07/05/2006 | 12:17 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, אני מוסיפה קישור לתשובה בנושא.אם ישארו שאלות,אשמח לענות. דרך אגב,אפשר להתחיל עוד צעד לפני מה שכתוב בלינק - חיות מפרווה,שוב - ללא ליווי מילולי לעניין. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xPG/39/xFT/15614/xFP/15817 בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות