עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/04/2006 | 19:08 | מאת: שיר

מור שלום אנחנו הורים לשלושה ילדים. ביתנו הוא בית חרדי. בננו הבכור בן 16 וחצי, השני בן 13 וחצי והשלישית בת 10. בננו הבכור יצא מן הדת לפני כישיבה, הוא עזב את הישיבה וכרגע הוא לומד בבית ספר תיכון ממלכתע דתי, הוא בכיתה י'. במשך כשנה מתמשך מרד קשה וגדול בבית מצד בננו הבכור נגדנו. המצב לא פשוט, אנו מקבלים אותו, השארנו אותו בביתנו, אולם יש הרבה דברים אותם איננו יכולים לקבל כמו למשל: קיום יחסי המין, הברזות מבית הספר, יציאות עד שעה מאוחרת, לא לקום בבוקר, לא להשקיע בלימודים, להתחצף וכו'. יש לציין שאת כל הדברים הללו הוא עושה, (הוא גם מעשן מגיל 14 כשהיה עוד בישיבה). אנו די אובדי עצות, אפשר לומר שהרמנו ידיים. אנו חוששים לעתידו. לפני כשבוע מצאנו בדיקת הריון אצלו בחדר, בתחילה הוא הכחיש ובסוף אמר שזה שלו של החברה שלו (שגם היא באה מבית חרדי והוריה לא יודעים על מפגשיה עמו), היא נערה בת 14 וזה ממש מלחיץ לחשוב שחלילה היא בהריון. אנו אוהבים אותו מאוד, משתדלים לא להחסיר לו דבר. הוא לבוש יפה, מקבל דמי כיס, כן מבלה עד פעמיים בשבוע וכדומה. יחד עם זאת, הוא לא ממושמע, ונראה כי המרד רק הולך וגובר. אנו פוחדים מהתדרדרות שלו עד למצב בו הוא יעוף מבית הספר או חלילה יסתובב עם חבר'ה מפוקפקים שמעשנים סמים וכו'. מה לעשות?

30/04/2006 | 21:11 | מאת: מור וכסמן

שיר יקרה, כמה כאב וחוסר אונים עולה מההודעה... הדבר הנכון והחשוב ביותר כרגע הוא לפנות ליעוץ. אני מעריכה שבנך לא יסכים. זה לא משנה. פנו אתם,ההורים לשם קבלת יעוץ כיצד להתמודד ויתכן שבהמשך (כשיראה ש"אכפת לכם") הוא יסכים להגיע. הרבה כוחות ובהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות