ילד רגיש

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

25/04/2006 | 21:08 | מאת: אנה

יש לי בעיה עם בני בכבור. בני בן 6 הוא ילד רגיש מאוד. הוא בוכה על כל "שטות", לא מוכן להפסיד במשחקים, מרבה לריב עם חבריו, מאוד מאוד פוחד מנושא מוות. מבחינה שיכלית הוא ילד נבון מאוד. התחיל לדבר מוקדם, ללכת מוקדם. יודע לקרוא וחשבון לגילו. יש לו אח בן 2.5. שנה הבאה הוא עולה לכיתה א'. אני מאוד חוששת מהקטע החברתי. בגן אין לו הרבה חברים. הוא אומנם מתחבר בקלות, אך בגלל הבכי והוכחנות מאבד אותם מהר. מה לעשות? האם כדאי לפנות לפסיכולוג? אני לא רוצה שפניה לפסיכולוג תשפיע אליו בעתיד (אני יודעת שזה נרשם בתיקו הרפואי). אני ממש ממש זקוקה לעזרה. כרגע הוא נמצא בטרפיה באמצעות מים ואני מחכה לתור לטיפול רגשי בהתפתחות לילד, אך זה לוקח המון זמן.

26/04/2006 | 09:48 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, כדאי לפגוש איש מקצוע (מי שעובד עם הורים וילדים. לאו דווקא פסיכולוג.גם אני עצמי לא פס') כדי לעשות הערכה מסודרת שלאחריה תקבלו אתם ההורים כלים כיצד לעזור לילד. לגבי תיק רפואי - גם תיק רפואי הוא חסוי,אבל אם העניין מטריד אותך תמיד אפשר לפנות באפן פרטי וזה לא מדווח בשום מקום. זה נשאר בינכם לבין המטפל. כמובן שרצוי לעשות את זה מס' חודשים לפני כיתה א' כדי שיהיה מספיק זמן לשנות לפני המעבר לביה"ס. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות