לא רוצה להזמין חברות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/04/2006 | 11:28 | מאת: לילי

ביתי בת ארבע ילדה נבונה ומפותחת לגילה מגיל שנתיים וחצי התחילה לבקר אצל חברות והיא מסתדרת שם מצויין בלי לווי שלי. בעייתי היא שהיא מתנגדת בתוקף שחברות יבואו אלייה כמה שניסינו היא פשוט ל א מסכימה ששאלתי אותה מדוע הוא אמרה שזה בגלל האח הקטן שמציק, שהבטחתי ל ה שהוא לא יציק ואני אקח אותו, שהם יגיעו היא לא הסכימה בשום פנים, זה גורם לי אי נוחות שהיא רק מגיעה לחברות וגם הם רוצות לבוא אלייה אבל היא פשוט לא מוכנה, כבר התייאשתי ואמרתי לה שעד שהיא לא תסכים שחברות יבואו אלייה היא גם לא תלך לאף אחת, ברצוני לציין שאין שום בעיה כלכלית להיפך, הבית חדש יש המון צעצועים וכלום לא חסר אז מה הבעיה של הילדה? אודה ל ך על תשובתך

25/04/2006 | 09:07 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, דבר ראשון,בעיני לא שווה להלחם על זה. אין טעם להפעיל סנקציות כאלה ואחרות ולהביא למקום כוחני. יש לא מעט ילדים שאו לא רוצים ללכת או לא רוצים להזמין. שני,האם יתכן שלא האח הוא זה שמציק אלא היא רואה בהתנהגות שלך משהו שיכול להתפרש על ידיה כהצקה ? נסי לבדוק עם עצמך מה עשית בפעמים שכן הגיעו חברות. יתכן שמדובר בכוונה טובה שהתפרשה על ידה כחציית גבולות או נדנוד/הצקה. זה רק כיוון למחשבה... בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות